pondělí 16. ledna 2017

Tvořivý týden #2

Pěkný pondělní večer, tvořivci,

každý týden si říkám, že toho na výrobu nemám nic moc naplánováno na ty dny další. Až se pomalu bojím, že nebudu mít, co ukázat. No ale ono tomu osud vždycky nějak pomůže, a nakonec se těch věcí sejde, až se nestačím divit :-)


Je háčkovací doba, tak to prostě je - díky počasí ten háček teď využívám daleko více oproti letním měsícům. A o to víc mne to baví. Navíc si čím dál více všímám, že háčkované čepice jsou vcelku populární - opravdu nevím, jestli je to už deformace, kdy koukám, z čeho a jakým způsobem mají lidé okolo mne (v metru, autobuse, na zastávce...) své pokrývky hlavy umotané, nebo se počet lidí, kteří nosí namísto pletených čepic ty háčkované zvyšuje, ale to že jich je hodně, mne těší.


Takže pak je jasné, že do háčkování každé čepice jdu vcelku s nadšením...


...a ani u ostatních doplňků nezůstávám pozadu. Tentokrát jsem tvořila sadu pro kamarádčinu maminku v petrolejové barvě. 



A jak je u mne zvykem, tak ani tvoření pro děti nezůstává stranou. Tato čapka s výrem je pro kamarádku mých holek - budou prý čepičkový gang :-D




A aby nezůstalo jen u háčkování, tak tentokrát to šití bylo hodně dětské - oboustranné mimi hnízdčko i s malým ňunánkem...



Možnost vybrat si barevnou variantu a co chvíli ji měnit? To se mi líbí!



Nyní jsem si nastavila "akci", kdy ke každému hnízdečku dělám zdarma a v barvách laděného ňunánka. Sice jsem toto ještě nedala oficiálně vědět na webu či Fleru, ale vlastně s tím můžete tak nějak počítat. Důvod? Jednoduše mne to baví! :-)





Takto vypadá přípravená práce na víkend. Jen si vybrat, po čem sáhnu první :-)

...a dva veliké kapsáře pro sourozence do dětského pokoje.



Kapsář dlouhý téměř dva metry? To je vlastně výzva. Možná se to nezdá, ale je vcelku váhově těžký, takže je potom ztížená manipulace při šití - zejména při našívání kapes.



Mám na následující týden určitý tvořící plán, a tak už jsem teď sama zvědavá, co vše vlastně stihnu :-D
SHARE:

4 komentáře

  1. Jsi pilná jako včelička. Vše máš moc krásné, pečlivé. A prima nápad to poutko na nákrčníku.:-) Háčkované čepky podšíváš? Letos mám radši pletenou, protože když fučí, tak mi háčkovaná trochu profoukne. I když bych nejraději podšila i tu pletenou, ale nevím čím. Měj se fajn! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Moc mě to baví a to pak jde "práce" od ruky sama :-) Ty háčkované pro děti (zejména na zimu) podšívám fleecem. Dospělé ne, ale také by to nebyl problém. Podzimní varianty nepodšívám, ale dokážu si představit "zateplenější" variantu podšitou nějakou tričkovinou apod - prostě pružnějším úpletem :-) Krásný večer! :-)

      Vymazat
  2. krása :) obdivuji, kolik máš energie a odhodlání!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig