neděle 25. června 2017

Tvořivý týden #25

Hezký nedělní večer,

tak tento týden se musím, skromnost stranou, opravdu pochválit. Stihla jsem toho daleko víc, než jsemzprvu plánovala. Až se tomu upřímně sama divím... :-)

Chobotničku pro kamarádčino miminko jsem háčkovala sice už minulý týden, ale ještě před odesláním jsem k ní udělala "plenko - dort". Tedy zcela upřímně, kolikrát jsem plenkové dorty obdivovala na instagramu či na tvořivých webech a  říkala si, že jej určitě jednou vyzkouším. Jako dárek se mi zdál totiž naprosto úžasný a praktický zároveň. Jenže když už se mi plenky asi po čtvrté "rozjely" po celém stole a já je nemohla pochytat do kolečka, říkala jsem si "nikdy více". Nechtěla jsem ho nějak načančaný, jen jednoduchou mašli a s chobotničkou. Což myslím, že se mi povedlo.

A víte co, však já bych ho klidně udělala zase někdy znovu, když ho tak vidím :-)



Holky rostou jako z vody a po prázdninách půjdou do nové školky. A protože vím, jak moc jsou spokojené a šťastné, že si v současné školičce našly kamarády, chtěla jsem dětem udělat něco na památku. Proto jsem se rozhodla, že vyrobím všem zajíčky - kdysi jsem podobné viděla někde na Pinterestu a moc se mi líbili, jen jsem si je opět přizpůsobila.


Celkem bude potřeba cca 20 zajíčků. Jeden mi trvá cca dva večery. No to bych mohla stihnout :-) 






Prozazím mám čtyři. No jedu jako fretka - ono tedy z té dolphin příze je to háčkování opravdu rychlé. Mimochodem, chtěli byste nafotit a sepsatn návod? :-)


Kraťásků není nikdy dost, a tak mají holky další do Minnie sbírky.  Neco mi říká, že ne poslední ... :-) 



Většinu oblečení, co holkám vyrobím, zdobím knoflíčky. Nejen, že to vypadá hezky, ale holky tak díky tomu poznají, kde je předu a kde vzadu.


Ke stejnému špuntíkovi, ke kterému putoval dort a chobotnička, putovalo i toto hnízdečko. A povím vám tajemství - už si ho vyzkoušel a prý "dobrý" :-D





Háčkovali jste někdy ze šňůr nebo špagátů? Je to opravdu rychlovka, zejména pokud se jedná o něco menšího - třeba košíček na drobnosti. To máte třeba i do hodiny hotovo. 


Háčkovala jsem je po opravdu dlouhé době, ale důvod byl jednoduchý - potřebovala jsem neobvyklý malý dáreček.  Každý je trochu jiným vzorem....



...a tak si říkám, zda by se Vám také nehodil návod. Co myslíte? :-)


A po delší odmlce zase jeden kousek pro Duomamas



Tak a já jdu háčkovat dalšího zajíčka ... :-) 
SHARE:

10 komentářů

  1. Ten košíček je naprosto boží 👍

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, chystám i časem návod a možná i soutěž, ale pssst :-)

      Vymazat
  2. Nádhera! To by bylo fajn dát návod na zajíčka.Děkuji...

    OdpovědětVymazat
  3. Hohoho Zdenulko, ten kosicek je uplne luxusni.. Vazne o nem popremyslim..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Veru, bude i navod a možná (no jak se znam, tak určitě) i soutěžo takový podobný :-)

      Vymazat
  4. Navod? Vsak vis, ze ja s hackem nejsem kamaradka.. Ale ty by jsi mi mohla nejaky vetsi sedy ustrikovat.. a nebo hned dva..Domluvime se, az se vratime z dovolene..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, já stejně pořád věřím, že třeba jednou ten háček pokoříš :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig