pátek 7. července 2017

Tvoření s dětmi: Soukromá mini zahrádka

Pěkné páteční odpoledne,

není to tak dlouho, co jsem někde na Facebooku viděla miniaturní zahrádku. Moc se mi líbila, ale říkala jsem si "Na co...".

Jenže časem mi to nedalo a začala jsem hledat na Pinterestu - Mini garden, Fairy garden, Zahrádečky, Zahrádka pro skřítka.... Je jedno, jak je nazvete, ale mají své kouzlo. 



Nakonec jsem si řekla, že její výroba by mohla být pro holky hodně zábavná, a protože dnes jsme všechny tři doma, nastal den D.


Nachystala jsem širší plastový květináč, mramovorou drť, hlínu, figurky a samozřejmě rostlinky.


Vcelku dlouho jsem vybírala, jaké květiny zasadíme. Chtěla jsem původně nějaké koniferky, ale ty v květince neměli, a tak jsem sáhla po sukulentech - přecijen si s mou péčí rozumí asi nejvíce a vypadají navíc moc dobře.


Na dno květináče jsem dala trochu drti a následně klasicky hlínu. Pak jsem začala sázet rostlinky. Holky samozřejmě asistovaly a radily, co kam umístit a jakou figurku (vybraly jsme zejména z domácích zásob a sedící holčičku s domečkem přikoupili v květince).


Výsledek je moc hezký (nám se tedy líbí) a jednoduchý. Mám takový pocit, že toto není poslední mini zahrádka u nás doma :-)


Trochu drti jsem dala taktéž nahoru pod domeček a okolo něj- je ze dřeva, tak aby ihned nenasál vlhkost z hlíny. Navíc to působí moc hezky a roztomile.


Sukulent - jsem ostuda, ale na název si ne a ne vzpomenout.... na mne působí jako zajímavý strom v jehož stínu může si může holčička číst svou knihu.



Domeček je otevřený a na svíčku, už se těším, až jej večer rozsvítíme.


Chtěla jsem mít původně v zahrádce vílu nebo skřítka (toho prosazovaly holky), ale neměli ani jedno, a tak jsem koupila holčičku. Nakonec, když to takto vidím, tak tam prostě pasuje :-)


Také si vyrobíte svou mini zahrádku?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig