pondělí 11. září 2017

Tvořivý týden #36

Pěkné pondělí, tvořivci,

také vám příjde, že se ten podzim přiblížil až moc rychle - a to včetně chladného počasí? Já nenechala nic náhodě a většinu týdně vytvářela holkám malou podzimní výbavu....


Jako první jsem zkraje týdne dokončila dva háčkované šátky pro holky. Jak už víte, tak mne hodně baví, co se bavlněné či směsové příze týče, používat ty melírové. I tentokrát jsem sáhla po melírové Alize Cotton Gold. Je úžasně jemná, říjemná a nekouše. Na každý šátek "padlo" 1 klubko - záleží jak utahujete a jak dlouhé copánky děláte. A i když klubka byla "stejná", tak každý šáteček vypadá ve výsledku jinak. 



Uvažuji, že si jeden šátek - o něco větší, udělám i pro sebe. Ale zatím nevím, zda to nenechám až na jaro. Však mám na ten podzim a zimu hafo dalších plánů :-)



Ta rána jsou už docela chladná a vůbec neuškodí se trochu vyzbrojit, aby byly hlavinky v teple. Z této  úžasné Minnie látky se šapky houmlesky šily pomalu samotné. 


Samozřejmě nemohu zapomenout na nej nej nej Minnie milovnici v naší rodině - i pro ní jsem jednu čapku spíchla. Brzy bude mít narozeniny, tak určitě bude mít radost. 
Mimochodem, nemyslete si, že malé dítě nemůže mít radost  z oblečení, které dostane jako dárek. Jako každé je samozřejmě jiné a je to hodně "holčičí věc", ale tedy vhodně zvoleným kouskem kolikrát dokáži potěšit více než plyšákem. O to více mne to těší :-)
P.S. Samozřejmě nenechám nic náhodě a nějaká hračka bude také :-)


Už opět najíždímě na model z loňského roku, kdy jedna čepice rozhodně není dost. Holky mi probírají látky a samotné si většinou řeknou, co z čeho chtějí ušít. 
Možná vás pak napadne, že ale zejména po loňském a jarním vybavování čepicemi, už musíme mít plnou skříň. Inu, domluva byla jasná - všechny stávající čapky, šátky a nákrčníky věnujeme dětem do azylového domu a až pak začneme tvořit. Nevěřila bych, jak relativně snadno a bez řeší začaly vše skládat do krabice s tím, že i ostatním dětem to určitě udělá radost. Jo, v tu chvíli jsem na ně byla ohromně hrdá, jak dospělé v jistých chvílích už umí být.


A protože slovo držím. Další čapka byla na světě během chvilky.



Včera jsem jim ještě z posledního zbytku spíchla nákrčníky. A i když mám nastříháno na další čepice pro kamarádčinu cácorku, tak si musím dát chviličku nucenou pauzu - stroj vypověděl poslušnost a dnes jej čeká kompletní prohlídka....




Dokud ale stroj ještě šil, vyrobila jsem na přání set na kočárek - obal na madlo...



... a chrániče na pásy. 



Zároveň jsem dělala ještě jeden samostatný obal na madlo.



A protože ten podzim klepe doslova na dveře, nachystaly jsme si s holkama i nový podzimní věnec. Je naprosto jednoduchý - stačilo pár textilních lístků (objednávala jsem před časem na Aliexpressu) mašle a špendlíky. 




Tak a já si jdu uvařit teplý čaj, napařit obličej (vítejte nastydlé dutiny a vynucený "odpočinku") a dokončit jednu z háčkovaných vest pro holky (a začít druhou)- postup samozřejmě fotím, takže i návod brzy bude :-) 

Pěkné pondělí!
SHARE:

4 komentáře

  1. Ahoj Zdeni, musim rict, ze cepicky jsou nadherne - hlavne ty s Minnie, samozrejme :-) Bylo by mozne si je u tebe objednat i pro ty moje cacorky? Diky a at tu rymu rychle zazenes.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky Peti, moc děkuji za pochvalu. Určitě spolu můžeme něco vymyslet - písni mi na FB zprávu nebo mailík. Jen tu Minnie látku už nemám, aby vyšla na čepku. Ale mám dost i jiných hezkých látek, tak třeba vyberete :-) Určo se ozvi.

      Vymazat
  2. Opět chválím pilnou včeličku. :-) Za mě vedou nákrčníky, super vynález, také ráda nosím. ;-) V tomto období piji hodně jakýkoli čaj, nebo teplou vodu, se skořicí (prohřívá), zázvorem, medem a citrónem. Ať jsi brzy fit! D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. No na čaj už se nemužu pomalu ani podívat, ale stále se jim prolévám statečně, tak snad už brzy budu zase čiloučká :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig