neděle 17. září 2017

Tvořivý týden #37

Hezkou tvořivou neděli,

Také jste v tomto týdnu tvořili? Já ano, jak jinak, a tak jsem tu opět s lehce "chlubivým" a snad i inspirativním reportem :-) 



Tento týden jsem měla nakonec neplánovaně dva dny dovolené kvůli nemoci, a tak když když už jsem ležela s holkama u TV (padly jsme totiž všechny tři), vzala jsem do ruky háček a dokončila jednu z vest pro holky. 



Tento typ vesty jsem před delším časem (možná to bude už rok) objevila na pinterestu a moc se mi líbil. Dostatla jsem se k výrobě tedy až nyní, ale nelituji. Je moc hezká, velikost jde přizpůsobovat a na výrobu opravdu jednoduchá. Návod jsem vám ZDE již také zkraje týdne dala.


Druhou mám již také téměř dokončenou, ještě chybí krk. Takže příště vám již ukáži obě :-)


Naše morče je aspirant na nejvybaveněšjšího hlodavce v kraji. Jako ne že bych byla až tak "cáklá" a ladila mu klec do stejných barev apod. (nebo alespoň zatím jsem se k tomu nedostala :-) ), ale vyhovuje mi, že jej chováme na koberečcích a navíc miluje tulivaky. Jenže sem tam se stane nehoda a  abych nemusela denně prát, tak si dělám zásobu věcí navíc. 




A protože tento týden jsme Šmudlu lehce naštvaly (ano a trochu samozřejmě vynervovali) přestěhováním do nové klece, tak holt již naučené chození na toaletu vzalo za své. Tulivaků tak bylo potřeba více než obvykle.




A ze zbytečku látky dostal ještě válecí polštářek. 



Na jednom webu jsem zahlédla moc fajn zásobník na seno pro hlodavce z látky. Díky nové kleci jsem uvažovala o jesličkách, protože původní plastové nám tam nejde. No ale toto mi přišlo zajímanější - prostě pytlík s prostřihem a poutky na zavěšení. Naprosto jednoduché na ušití. Já jej udělala z úpletu, aby lehce pružil a netřepila se látka okolo prostřihl. Už jej máme takto nekolik dní a Šmudla se láduje senem bez problémů - pokud by vás to zajímalo, tak látku neohlodává, nezajímá ho :-)




Zkraje týdne mi přestal šít stroj, a tak jsem měla vynucenou pauzu. Ale o to více jsem šila pak. Navíc přichází chladnější počasí, což je čas na čepičky.

Z posledního kousku krásné Minnie látky jsem udělala malinkou čepičku pro nejmladší neteř. No a co myslíte. Už to není takový prcek a čepička jí není :-) Stane se....



Kamarádka mne poprosila, zda bych jí také neušila dvě čepice pro její holčičku. Přiznám se, že tím, že nemám overlock, ale začišťuji cikcakem, tak věci z úpletu nenabízím na Fleru a šiji je jen vyloženě na přání s tím, že o tom vždy dopředu informuji. Ono na kvalitě to nic nemění a zvenčí to není vidět. Já opravdu nic neodfláknu, ale prostě není to tím cikcakem ze vnitř tak hezké, abych to vyloženě někomu cpala. Možná jednou, až si overlock třeba pořídím... :-) 




Po delší odmlce jsem tentokrát udělala i jeden kousek pro Duomamas :-)


No a jak už úvodní fotografie napověděla, začala jsem trochu koketovat se softhellem. Díky rychlému ochlazení (jako také vám příjde, že to léto hrozně rychle skončilo a je najednou zima) jsem se vrhla do šití softhellových kalhot pro holky. Mám tak 1/3 ušitou, takže přes týden určitě budou hotové a příště ukáži, slibuji... :-) 


Většinou mám rozdělaných více věcí - jednu rozháčkovanou a jednu dvě rozešité a třeba ještě pár kousků nastříhaných (o plánech typu "co chci vyzkoušet v nebližší době" nemluvě) a dokončení střídám podle nálady. Také to tak máte?


SHARE:

2 komentáře

  1. Máte zlaté morče...tenhle kapsář jsme tomu našemu ušili loni a moc dlouho nevydržel....Zbytky látek jsme pak nacházeli po celé kleci tak dlouho, dokud nedošlo k jejímu vyčistění :D A mám pocit, že i potom se kousky objevovaly :D Tím slavnostně začalo a skončilo naše šití pro našeho malého morčecího přítele :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Opravdu? To mne ani nenapadlo. Jako u křečka, co jsme kdysi měli, tak tomu bych to nedávala, ten šel i po plastových miskách. Ale morčata jsem dříve jako malá i třeba dávala "zahřát" (když jsem si je vezla k babičce) do čepice a nikdy to nekousala. A Šmudla tedy naštěstí také ne. Ten je pěkný lenoch a povaleč :-D

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig