co si dát zase pár tipů na to, co byste mohli uvařit. U nás minulý týden to vypadalo nějak takto....
Miluji těstoviny. Mám období, kdy bych je mohla mít každý den, ale i když je holky mají také rády, tak smozřejmě nad každodenností by už protestovaly. Ale i tak je míváme zhruba jendou za týden.
Tentokrát jsem je udělala se šinkou, špenátem a smetanou. Rychlá mňamka, co říkáte.
Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt. No ido by to neznal. A u nás ty vývary prostě frčí... :-) Přes týden máme většinou "bujónové" rychlovky...
....o víkendu pak ale dělám několikahodinové klasické maso - zeleninové vývary.
Tentokrát jsem v pomalu vařícím hrnci dělala hovězí vývar a řeknu vám, že masa bylo sice hodně, ale po rozkrájení jsem do polévky vrátila sotva hrst. Ono jmse totiž většinu s holkama snědly ještě při krájení :-)
Buŕtgulášek - tedy vlastně v mém podání párekgulášek, to je naprosto jednoduché jídlo z pár ingrediencí, které ale holky milují. Také ho máme docela často, ale neomrzí nás.
Mužské vaření bylo v minulém týdnu zastoupenou výbornou mňamkou v podobě jáhlové "kaše" se šunkou, rajčetem, smetanou a vejcem. Občas nechápu, kde na to můj muž chodí, ale jídla jsou vždy výborná.
Ani tentokrtá nechyběly houstičky (a asi je tady budete vídat často). Zkusila jsem i "kaiserkový" způsob pletení. Ten naleznete i na mém Youtube.
Nechyběly ale ani houstičky klasicky pletené.
Část housek věšinou sníme jen tak bez ničeho a často ještě lehce teplé. Samozřejmě ale také dělám klasické sláné svačiny v podobě pečivo, sýr, šunka, zelenina.
Mám opravdu hrozně ráda chlebíčky, tousky, obložené bagetky apod. Nejen pro to, že jsou dobré, ale zároveň jsou i vzhledově moc hezké. A ono je přeci fajn mít na talíři i něco pěkného. No ne?
Pečení v pytlíku je něco naprosto geniálního - ne nepřeháním. Je to tak naprosto jednoduché a zároveň úžasné. Maso vám krasně změkne, má úžasnou chuť a zároveň i při pečení neuděláte nepořádek či nepřipečete pekáč. Ano, i to je moc fajn - nenadělat zbytečně nepořádek. Nejčastěji takto peču krkovici a jako přílohu jsme měli bramborové knedlíky.
Pečená kachna - toto je jídlo, které je naprosto jednoduché (vložím do kachny špek, posypu kořením, lehce přidám olej) a zároveň hodně časově náročné. Kachnu totiž peču 4-5 hodin na nižší stupeň.
Přiznejte se, kdo v minulém týdnu také vařil? Podělte se o tipy :-)
Mňam, mňam... tyhle články miluji, víc takových!! :) Těstovinky vypadají skvěle :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Děkuji, už fotím další mňamky :-)
VymazatSuper, jsi šikula.:) My teda máme rádi pečivo až chorobně vypečené, ale jinak bych si dala s chutí všechno. Obzvlášť tu Kachničku! :)
OdpovědětVymazatBLOG Corculum | Stepanka_T
Děkuji :-) já když housky udělam víc křupavé, tak už mi to cácory nechtějí :-) No a kachnička má u nás vždy úspěch, asi zase brzy udělám :-)
VymazatHousky vypadají moc dobře.
OdpovědětVymazatTeď mám hlad. :D
Medvědova slečna
Take také honem do kuchyně a vařit :-)
Vymazat