čtvrtek 1. února 2018

Chvilka v kuchyni #3

Pěkný večer,

co si dát zase pár tipů na to, co byste mohli uvařit. U nás minulý týden to vypadalo nějak takto....


Miluji těstoviny. Mám období, kdy bych je mohla mít každý den, ale i když je holky mají také rády, tak smozřejmě nad každodenností by už protestovaly. Ale i tak je míváme zhruba jendou za týden.
Tentokrát jsem je udělala se šinkou, špenátem a smetanou. Rychlá mňamka, co říkáte.



Polévka je grunt, kdo ji nejí, ten je špunt. No ido by to neznal. A u nás ty vývary prostě frčí... :-) Přes týden máme většinou "bujónové" rychlovky...


....o víkendu pak ale dělám několikahodinové klasické maso - zeleninové vývary. 



Tentokrát jsem v pomalu vařícím hrnci dělala hovězí vývar a řeknu vám, že masa bylo sice hodně, ale po rozkrájení jsem do polévky vrátila sotva hrst. Ono jmse totiž většinu s holkama snědly ještě při krájení :-) 


Buŕtgulášek - tedy vlastně v mém podání párekgulášek, to je naprosto jednoduché jídlo z pár ingrediencí, které ale holky milují. Také ho máme docela často, ale neomrzí nás.


Mužské vaření bylo v minulém týdnu zastoupenou výbornou mňamkou v podobě jáhlové "kaše" se šunkou, rajčetem, smetanou a vejcem. Občas nechápu, kde na to můj muž chodí, ale jídla jsou vždy výborná. 



Ani tentokrtá nechyběly houstičky (a asi je tady budete vídat často). Zkusila jsem i "kaiserkový" způsob pletení. Ten naleznete i na mém Youtube.


Nechyběly ale ani houstičky klasicky pletené.


Část housek věšinou sníme jen tak bez ničeho a často ještě lehce teplé. Samozřejmě ale také dělám klasické sláné svačiny v podobě pečivo, sýr, šunka, zelenina. 


Mám opravdu hrozně ráda chlebíčky, tousky, obložené bagetky apod. Nejen pro to, že jsou dobré, ale zároveň jsou i vzhledově moc hezké. A ono je přeci fajn mít na talíři i něco pěkného. No ne?


Pečení v pytlíku je něco naprosto geniálního - ne nepřeháním. Je to tak naprosto jednoduché a zároveň úžasné. Maso vám krasně změkne, má úžasnou chuť a zároveň i při pečení neuděláte nepořádek či nepřipečete pekáč. Ano, i to je moc fajn - nenadělat zbytečně nepořádek.  Nejčastěji takto peču krkovici a jako přílohu jsme měli bramborové knedlíky. 


Pečená kachna -  toto je jídlo, které je naprosto jednoduché (vložím do kachny špek, posypu kořením, lehce přidám olej) a zároveň hodně časově náročné. Kachnu totiž peču 4-5 hodin na nižší stupeň.


Tentokrát přijela o víkendu kamarádka s rodinou, a tak jsem právě na společný oběd zvolila kachnu a pečené maso. Myslím, že se zadařilo. Mňam, asi ji zase brzy udělám... :-)


Přiznejte se, kdo v minulém týdnu také vařil? Podělte se o tipy :-) 

SHARE:

6 komentářů

  1. Mňam, mňam... tyhle články miluji, víc takových!! :) Těstovinky vypadají skvěle :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  2. Super, jsi šikula.:) My teda máme rádi pečivo až chorobně vypečené, ale jinak bych si dala s chutí všechno. Obzvlášť tu Kachničku! :)

    BLOG Corculum | Stepanka_T

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji :-) já když housky udělam víc křupavé, tak už mi to cácory nechtějí :-) No a kachnička má u nás vždy úspěch, asi zase brzy udělám :-)

      Vymazat
  3. Housky vypadají moc dobře.
    Teď mám hlad. :D
    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig