pondělí 4. června 2018

Tvořivý týden #20

Hezké pondělní ráno, tvořivci,

počasí posledních dnů vybízí k nošení šatů a sukní, a tak i když mám rozháčkovaný svetr, látky na soft kalhoty a bundy a vymyšlenou mikinu pro holky, je vám asi naprosto jasné, že nic z toho jsem minulý týden neudělala... :-)


Ale naopak k tomu, co jsem vyrobila. Na mém FB můžete aktuálně až do pátku 8.6. soutěžit o jednu dětskou balonovku. Velice podobnou jako na fotce níže, kterou jsem udělala pro mou neteřinku. Neměla jsem již růžový náplet na pas, a tak jsem udělala klasický černý. Popravdě se nyní, když na fotografii koukám, neumím rozhodnout, který ve finále této sukénce sedí více. Každá má něco do sebe :-)

Ještě kousek této látky mám, a tak je možné, že se na e-shopu třeba ještě jedna sukýnka objeví. Chtěli byste?


Když jsem rozbalila balíček s látkami, ve kterém byla i tato látka s pejsky, ihned jsem věděla, že chci udělat šatičky. V kombinaci s červeným puntíkem se mi zdály ideální. Střih šatiček je obyčejný či klasický s tím, že sukně je lehce nařasená. Dolní lem sukne a rukávy jsem "přiznala" - tedy jen obšila overlockem. Beru, že se to někomu třeba nemusí líbit, ale naopak mě se to zamlouvá moc. Zejména ua té sukýnky, která je krásně vzdušná, lehoučká.


Holky si na mě vymyslely zdobení v podobě mašliček. Nezdá se to, ale zase tak jednoduché to nebylo, protože šatičky jsou opravdu lehoučké (však také na léto) a mašle docela těžká, a tak jsem ji musela přišít na více místech, aby dobře držela.


Nejvíce času (3 večery) jsem tento týden strávila výrobou vílího kostýmu. Pokud si podobný chcete pro svou cácorku také vyrobit, jednoduchý postup naleznete ZDE.


A vzhůru do dalšího týdne, mám zase něco rozešito, něco nastříháno, neco vymyšleno... a třeba také doháčkuji ten svetr... :-) 

Pěkný den!
SHARE:

2 komentáře

  1. Na svetr je času dost :D V tomhle vedru je to opravdu jen na sukýnky a šatičky :D Možná tak ještě plavky k tomu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsem ještě nezkoušela, ale je pravda, že háčkované opalováky by nemusely být na škodu :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig