neděle 7. října 2018

Tvořivý týden #37

Hezkou neděli, tvořivci,

také si užíváte tyto podzimní dny plnými doušky? Já velice a hodně času se snažíme ještě trávit venku. Ale i tak nezapomínám už myslet na chladnější dny a tak trochu "křečkuji" do zásoby.

Motání (i to čité) mne moc baví. Slíbila jsem vám pár motaných šátků na e-shop a slib dodržela. Některé jsou již prodané, ale některé ještě čekají na majitele, tak šup šup, už jich moc není :-)

 



 

Již mi došla mink látka, a tak jsem ji zkusila nahradit fleecem, který mám velice ráda na podšívání dětských čepic. A je to také super. Měkké, hebké a hřejivé. 

 

 

 


Každé jaro a podzim vyrábím holkám nové čepičky. Ne že by jim teď už tak moc rostla hlava, ale moc mě to baví a vždy když chci vykoušet něco nového, tak nejprve zkouším na nich. 

Třeba jako tyto z dvojitého úpletu a zdobené knoflíčky. 


Ušila jsem i jednu navíc a naleznete ji na e-shopu

 

Střihem jsem vycházela z houmlesky, ale trochu jsem ji zkrátila

 

Udělala jsem ještě jednu klučičí, kterou jsem přidala jako dárek jednobu statečnému klukovi k lízátkům pro onkoláčky - mimochodem více o této lízátkové akci najdete na instagramovem účtu @kozizivot , kdo chce, ať se zapojí. 



Stále se snažím plést a i mi to jde - i když trochu pomaleji, ale na chvilku jsme zběhla k háčku a dala se do ušaté čapky z minky příze. Nemám ji ještě hotovou, ale už se rýsuje. Počkejte příště...  :-) 


A to by bolo vše :-) 

Jak tvoříte při podzimu vy? 
SHARE:

4 komentáře

  1. Ty čepice jsou fakt krásný, jaký máte střihy? :) iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Je to úplně základní střih (přiznám se, že nevím přesně už, kde jsem ho kdysi vzala, protože si jej různě upravuji) čepice do oblouku. Vrchí vrstvu nechám normálně dlouhou a spodní o cca 5 cm delší, to pak vede k tomu, že po zkompletování je tam ten jakoby lem. :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig