už jsem si říkala, zda tentokrát nespojím dva týdny do jednoho, ale nakonec jsem usoudila, že bych vás pak přehltila fotkami... tak hurá na kuchyňské okénko z minulého týdne... :-)
Poslední dobou u nás začínají na oblibě nabírat "hrstkové" polévky - hrst čočky, hrst červené čočky, hrst fazolek, hrst rýže... a tak podobně. Zahustím trochou mléka, vejcem a polentou. Holky je milují...
Samozřejmě ani vývary nezůstávají opomenuty. Tento byl tedy takový ten megarychlý z bujonu, ale nevadí a ne každý den je možné x hodin táhnout opravdový vývar. I tak přišel k chuti.
Kolikrát si říkám, že jíme vcelku dost pečeného, na druhou stranu většinou vše peču na vodě a nepřeháníme to s mega porcemi. Holky si oblíbily obírání, a tak křidélkování má nyní velkou roli v našem stravování... :-)
Miluji vinné klobásy a jakmile je možnost, koupím ji. Můj muž je měl třeba dříve spojené s Vánocemi, ovšem nyní už mu nepřijde ani "divné", že je kupuji co chvíli...
Vepřové nudličky, špenát, smetana, vajíčko a špagety. Vše dobře okořenit a mňamka je hotová.
Kalušky u nás také našly své místo (a to jsem je dříve vůbec nejedla). Tentokrát s červeným zelím a uzeným masem.
Slanina, šunka, pesto a těstoviny. Kdo by tuto kombinaci nemiloval. No ne? :-)
Snažím se dělat i průběžně pomazánky. Holky je mají často ve školce, a tak je ke svačinkám také přidávám. Nivová je už taková naše klasika a na zelnou jsem vám ZDE napsala recept.
Ani trouba nelenila. Klasická kokosová bábovka byla výbornou snídaní. Zmizela tak rychle, že jsem se nestačila divit. Zase ji budu muset brzy upéct.
Muffiny s nutellou jsem naopak opravdu dvakrát pekla. Jednu várku jsem vzala i kolegům na týmovou snídani :-)
Mimochodem, také s kolegy sem tam postdate u něčeho dobrého a povídáte si. Mě to přijde jako hrozně fajn a jsem ráda, že se nás to v práci drží.
Motané bagetky nezklamou. Opět byly moc dobré (zejména v kombinaci s nivovou pomazánkou). Recept na ně naleznete ZDE.
Vánoce se blíží, a i když vykřikuji, jak letos to pečení nebudu řešit, tak mi to nedá a samozřejmě něco bude. Hodně tedy pomáhají holky, které se do toho pustili s vervou sobě vlastní a já jen asistuji, aby se nespálily...
I pár lineckých sušenek holky udělaly, ale ty se nám podařilo trochu připálit. O to větší důvod to byl, abychom je všechny snědli a udělali příště nové.... :-)
A to by bylo vše. Již vám pomalu chystám další report z kuchyně a tentokrát toho bude docela hodně... :-)
Dobrou s kobrou!
Jsem asi ostuda, ale vinnou klobásu jsem nikdy neměla :-D a pomazánky miluji :-) mňám nivová.
OdpovědětVymazatPřeji veselé a klidné Vánoce :)!
Nela z blogu Růžová rtěnka
Já jo mám opravdu moc ráda, ale záleží hodně na tom, jak je udělaná (myslím tím, jak ji zpracuje řezník) :-) To chce vyzkoušet :-)
Vymazat