sobota 19. ledna 2019

Hurvínkova povídání

Pěkné sobotní odpoledne,

jak uspáváte vaše děti? Já se přiznám, že sice sem tam před spaním si čteme (a většinou tedy holkám čte manžel), ale nejčastěji holky usínají při audioknihách. Pohádek už máme vcelku stažených hodně, ovšem mezi ty nejoblíbenější patří Hurvínek.

A není se co divit, Hurvínka mám moc ráda i já a právě možnost audioknih mi přijde jako výborná uspávací varianta. 

První audioknihou s Hurvínekem jsem pořídila od Audiotéky už před více jak třemi roky (to to utíká) a stále se k ní rádi vracíme. Nicméně jsme naši sbírku už samozřejmě rozšířili. 


Hurvajs má své kouzlo obecně, ale jestli mne něco v posledních měsících obzvláště nadchlo, tak to jsou historická témata, ve kterých Hurvínek, Mánička, paní Kateřina, pan Spejbl a Žeryk seznamují s naprosto bravůrním přednesem a humorem sobě vlastní děti s některými historickými osobnostmi. U nás teď tedy "frčí" zejéna Mozart a Marie Terezie. Obojí mou doporučit i pro dospělého posluchače. 

 

Ale samozřejmě i jiné povídky o této loutkové rodince dětského čtenáře poteší. Takový Hurvínek na pouti nebo Hurvínek a funící Billy mají také něco do sebe. Jsem upřímně ráda, že ještě mnoho námi nenaposlouchaných povídek existuje a my tak můžeme naši sbírku rozšiřovat (upřímně, komu by se chtělo, byť výborné povídky, poslouchat neustále dokola bez obměny. 


Mate také rádi audioknihy? Pouštíte je dětem? Jaký máte tip?
SHARE:

2 komentáře

  1. Jéé, pamatuji si na doby, kdy jsem si jako malá pouštěla pohádky přes rádio. Kde jsou ty časy, kdy jsme jen poslouchaly. Dnešní děti se dívají na různá nesmyslná videa, až je mi to líto :-( super, že audiotéka má i knihy pro děti..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak. Přiznávám, že doma máme hodně často puštěnou televizi s pohádkami jako kulisu, ale právě před spaním už je pravidlem, že pouštíme audioknihu a posloucháme :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig