neděle 6. ledna 2019

Tvořivý týden #1

Pěkný tvořivý večer,

jak si užíváte první týden nového roku? Já jej zahájila v duchu spotřeby nasysleného materiálu. Samozřejmě, i když se snažím jet jako drak (dobře, trochu přeháním), tak toho mov neubývá a ještě jsem si objednala pár nových kousků z Unua... :-)


A jdeme na to... 
Naprosto jsem se zamilovala do střihů od Caramilly a myslím, že je to poslední dobou dost vidět. Šiju podle nich snad každý týden. Tentokrát jsem ušila  dvoje (tedy samozřejmě čtvery) softhellové kalhoty. 
Holky tyto kalhoty nosí většinu zimy - ty ze softhellu podšitého fleecem a upřímně letos jsme ani nevytáhly klasické oteplováky. Zatím nebyl důvod a v softhellkách jim je teplo až až. V předchozím roce jsem měla střih jednoduchý a svůj - podle klasických kalhot. Letos jsem objevila tento střih a moc se mi líbí. Holky jsou již větší, a tak jim tato sportovně elegantnější verze neuvěřitelně sedí. 



 

Látky na tyto kalhoty byly pořízeny ve skupince na FB Dáda látky. Jsou moc krásné a samozřejmě je holky milují - nemohly si vybrat, zda chtějí Frozen či My Little Pony, tak jsem udělala obojí... :-) 


Já si snad pořídím i střih pro sebe :-) Prozatím přemýšlím, zda ušiji ještě jedny zimní nebo již začnu vyrábět jarní varianty ze slabšího fleecu. Ono do školky, na zahradu či na výlety do lesa to jsou naprosto super funkční kalhoty, co něco vydrží... A tento střih jim navíc dodává šmrnc. 

 

Látkové svačinové sáčky jsem měla rozešité již před Vánocemi. Jen jsem neměla příliš času na dokončení, a tak jsem to zvládla nakonec až na Nový rok. Nevadí, hlavně že udělaly (snad) radost :-) 


Moc mě baví sem tam  háčkovat něco ozdobného, co by mohlo sloužit na newborn focení a opět jsem se tomu neubránila :-) Tentokrát vznikla tato skřítka z příze Angora Ram. Pokud se vám líbí, tak na svého majitele čeká na mém e-shopu.

 

V rodině máme novou malou holčičku, a tak ji na uvítání chystám pár kousků - opět jsem využila krásný střih od Caramilly a vznikly tak dvě uzlíkaté čepičky. 

 


Kromě  čepiček mám našité i troje capáčky. Ty ale ještě čekají na gumičky a brzdičky, takže vám je ukáži v plné parádě příště.... :-)


 A co by to bylo za dárek pro miminko bez chobotničky, že. Takže  jeda chapadlinka už také čeká na novou majitelku...

 

Ani morčátka tentokrát nepřišla zkrátka. Po delší době jsem na příní učila dva seníčky...

 

...a dvě hamaky. Snad udělají radost :-)

 

Další čepičky pro onkoláčky. Ještě pár a budu odesílat první (a věřím, že ne poslední) krabičku. Volím různé střihy, varianty a velikosti, ať je následně na výběr. Mé nové pravidlo je, že jakmile mi z nějaké pružné látky zůstane kousek, tak ji odkládám na čepičku... :-) 

 

 

A to by bylo pro tentokrát vše. Leden je pro mne ve znamení plánované hektičnosti (ano, i to se dá), tak jsem sama zvědavá, kolik toho ve finále vytvořím. Pát plánů a met mám... :-) 

Dobrou s kobrou!
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig