středa 28. září 2022

Chvilka v kuchyni #31 + 32/2022

Pěkné deštivé odpoledne, kuchaříci,

chcete pár tipů z kuchyně? Tak tady jsou...


Snídaně je okamžik, kdy míváme buď něco upečeného (sladkého) z předchozího dne nebo dost často volíme ovesnou kaši či jogurt. Kaše je velice jednoduchá (sem tam přihazuji i osmažený banán) a chuťově výborná. skvělá je kombinace s ovocem, marmeládou či nějakým sirupem. 

 

 

 

Samozřejmě, jednou za čas je také chuť na klasický ohřátý párek, lívance či tousky... :-) 

 


Polévky jsou v tomto chladivém počasí čím dál častější. Nejvíce "frčí" vývary - klasický zeleninový, kuřecí ale i třeba z uzených žeber, ale hodně oblíbená je i čočková. 

 

 

 

Home-officové obědy jsou většinou formou omelety či topinek s nějakou pomazánkou. Vždy nesmí chybět alespoň trochu zeleniny.

 

 

 

Večeře a víkendové obědy jsou častokrát těstovinové, s rýží, kus kusem, ale dost často také dáváme plátek masa na gril a k tomu brambory. Dost často také vařím gnocchi či oblíbené kuře na paprice. A samozřejmě jednou za čas nesmí chybět klasický řízek, plněný pita chléb či vinná klobása. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Saláty jsou u nás oblíbené zejména v letních měsících, ale i po zbytek roku se snažím je zařazovat do jídelníčků. Nicméně společně s grilováním to je mňamka. 

 

 

 


Sladké pečení je nejčastěji bábovkové, ale nesmí chybět i plněné buchty či koláč. 

 

 


  

 


Na zahradě ještě stále dozrávají okurky, rajčata a cukety, a tak co jde, to zavařuji a sem tam i mrazím. 

 

  

 

Prvně jsem letos chystala ořechovku - část z rumového a část z vodkového základu. Je výborná!


Svačinkové tipy:

 

 

 



Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig