Pěkné deštivé odpoledne, kuchaříci,
chcete pár tipů z kuchyně? Tak tady jsou...
Snídaně je okamžik, kdy míváme buď něco upečeného (sladkého) z předchozího dne nebo dost často volíme ovesnou kaši či jogurt. Kaše je velice jednoduchá (sem tam přihazuji i osmažený banán) a chuťově výborná. skvělá je kombinace s ovocem, marmeládou či nějakým sirupem.
Samozřejmě, jednou za čas je také chuť na klasický ohřátý párek, lívance či tousky... :-)
Polévky jsou v tomto chladivém počasí čím dál častější. Nejvíce "frčí" vývary - klasický zeleninový, kuřecí ale i třeba z uzených žeber, ale hodně oblíbená je i čočková.
Home-officové obědy jsou většinou formou omelety či topinek s nějakou pomazánkou. Vždy nesmí chybět alespoň trochu zeleniny.
Večeře a víkendové obědy jsou častokrát těstovinové, s rýží, kus kusem, ale dost často také dáváme plátek masa na gril a k tomu brambory. Dost často také vařím gnocchi či oblíbené kuře na paprice. A samozřejmě jednou za čas nesmí chybět klasický řízek, plněný pita chléb či vinná klobása.
Saláty jsou u nás oblíbené zejména v letních měsících, ale i po zbytek roku se snažím je zařazovat do jídelníčků. Nicméně společně s grilováním to je mňamka.
Sladké pečení je nejčastěji bábovkové, ale nesmí chybět i plněné buchty či koláč.
Na zahradě ještě stále dozrávají okurky, rajčata a cukety, a tak co jde, to zavařuji a sem tam i mrazím.
Prvně jsem letos chystala ořechovku - část z rumového a část z vodkového základu. Je výborná!
Svačinkové tipy:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.