středa 20. září 2023

Salvia Paradise: Dračí krev

 Hezký večer,

co by se vám vybavilo, kdyby někdo řekl "Namaž si to dračí krví." No, já bych byla ještě do nedávna dost překvapená...

Croton Lechleri - to je název peruánského stromu, ze kterého se získává latex, jež "podstatou" této tekutiny. Já o ní slyšela hodně a byla jsem mile překvapená, když jsem ji objevila i na webu Econea, se kterým dlouhodobě spolupracuji.  Navíc nabízí variantu od české společnosti Salvia Paradise, což je mi zase o chlup milejší... :-) 

Oficiální popisy uvádí, že tato látka je výborná na dezinfekci, péči a hojení ran. Zastavuje krvácení a díky tuhnoucímu složení na vzduchu vytváří tzv. druhou kůži na daném poranění. U nás doma máme díky neustálému pohybu na zahradě co chvíli oděrky či škrábance, a tak jsem si řekla, že to musím vyzkoušet.... 


Je zajímavé pozorovat, jak po kápnutí jedné kapky přímo na ránu dojde ke ztuhnutí a opravdu vytvoření ochranné vrstvy, která ránu překryje. Ano, barva je opravdu krvavě rudá, a tak může kdekoho vylekat. Je potřeba se na to trochu připravit a počítat s tím. 
Co se hojení týče, tak opravdu mi přišlo, že rány jsou zacelené o něco rychleji. Jsou čisté a nepozorovala jsem, že by měly náběh na zanícení apod.

Další varianta použití je i zevní na kloktání. Přiznám se, že to jsem nezkusila prozatím (naštěstí jsem neměla důvod), a tak vám tuto informaci časem třeba ještě dopíši. 

Pokud jste navíc pejskař, tak možná víte, že tento výrobek je chválen nejenom lidmi, ale i při použití u psů, A opravdu - škrábance či odřeniny (pokud máte bulíka, tak na denním pořádku, protože proběhnout ostružinami je hrozná sranda) skvěle vydezinfikuje a "překryje". 

Skvělý multifunkční kousek do lékárny, který mi chyběl a jsem ráda, že jsem na něj u Econey narazila. Jestli mohu radit, určitě jej také pořiďte, ten se vám doma totiž neztratí. 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig