neděle 26. listopadu 2023

Chvilka v kuchyni #43 - 44/2023

 Hezký večer, kuchaříci,

co pár tipů z kuchyně - tentokrát hodně podzimně laděných... 

Snídaně s důrazem na jogurty a kaše dost často doplňujeme o vafle, livance (zkusila jsem nadýchanou soufle verzi) a croissanty.

 

 

 

 

Polévky nechybí, naopak je vařím o mnoho častěji - vývary, brokolicovou,  dýňovou, dýňovou s batátem a popcornem a zelňačku z červeného zelí. 

 

 


Obědy a večeře si ještě stále z léta držíme v lehčí formě a jsem za to velice ráda...

 
Krůtí vinná klobása se salátem a opečeným toustem + Masová směs se zeleninou, mungo klíčky a rýžovými nudlemi

 
Vaječný obědový mišmaš "co dům dal" + Tvarohové knedlíky se šlehačkou

 
Foccaccia se salátem z červené řepy

 
Pečené brambory se slaninou, klobása a salát Coleslaw + Těstoviny s boloňskou omáčkou

 
Karbanátek se salátem + Kachna na medu (k ní bylo zelí a karlovarský knedlík)

Saláty několikrát týdně nesmí u nás doma chybět - trocha inspirace: 

 

 

Sladké pečení (i nepečení) je u nás rychlé a vždy plné nápadů, abychom měli něco dobrého nejenom na snídani, ale i holky ke svačině do školy. Často sahám i po listovém těstu - třeba čoko croissanty nebo jablíčka v županu měly úžasný úspěch. 

 

 

 

Svačinkové tipy:

 

 

 

 

 

Tipy na malou rodinnou oslavu:

 

 


Dobrou chuť! 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig