sobota 30. prosince 2023

Chvilka v kuchyni #47 - 50/2023

 Pěkný večer, kuchaříci,

pokud přemýšlíte, co si v posledním dni roku 2023 uvařit, tak mám pár tipů nasbíraných v posledních týdnech...

Snídaně v podobě jogurtu s mussli, croissantů, párků a hlavně nově mega oblíbených francouzských toustů, které jsme zkusili udělat i z banánového chlebíčku a byl naprosto výborný. 

 

 

 

 

Polévky jsou u nás naprostým základem - nejčastěji ty vývarové. ale i třeba zelná či dýňová je skvělou volbou. 

 

 

 


Obědy a večeře máme hodně různorodé. 

 

Kus kus + sýroví šneci

 

Těstoviny s rajčaty a řepou + vinná klobása

  

Rychlý mix "co dům dal" + boloňské špagety

 

Rýžová kolínka s masovou směsí + masový knedlík se zelím

  

Těstoviny se sýrovou omáčkou + buřtguláš

 

Nádivka ala koláč + kuřecí kapsa s nivou a slaninou

 

Dušené maso se zeleninou a těstovinami + kuřecí stripsy s br kaší


Smažené rýžové nudle s kuřecím masem

Saláty všeho druhu jsou u nás nejčastěji k večeři. Mají je rády i cácorky a dost často si o ně samotné říkají. 

 

 

 

Sladké pečení, pokud chodí holky do školy, nechybí, jelikož se pak jedná o součást svačiny. Třeba sušenky, různé variace z listového těsta a banánové či jablečné chlebíčky. 

 

  

Týdny před Vánocemi jsou samozřejmě u nás i o cukroví všeho druhu. 

 

 

 

 

 

Po čase jsem se vrátila k výrobě domácí kombuchy. klasickou jsem navíc doplnila tou, kterou pěstuji v ibiškovém čaji a je výborná. Holky pak milují sušená jablka a jednou za čas i klasické obložené chlebíčky. 

 


Kdo by v zimě chystal domácí švestkové marmelády? No přeci já :-) 

  

Svačinkové tipy: 

 

 


 


Dobrou chuť! 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig