Pěkný večer, kuchaříci,
pokud přemýšlíte, co si v posledním dni roku 2023 uvařit, tak mám pár tipů nasbíraných v posledních týdnech...
Snídaně v podobě jogurtu s mussli, croissantů, párků a hlavně nově mega oblíbených francouzských toustů, které jsme zkusili udělat i z banánového chlebíčku a byl naprosto výborný.
Polévky jsou u nás naprostým základem - nejčastěji ty vývarové. ale i třeba zelná či dýňová je skvělou volbou.
Obědy a večeře máme hodně různorodé.
Kus kus + sýroví šneci
Těstoviny s rajčaty a řepou + vinná klobása
Rychlý mix "co dům dal" + boloňské špagety
Rýžová kolínka s masovou směsí + masový knedlík se zelím
Těstoviny se sýrovou omáčkou + buřtguláš
Nádivka ala koláč + kuřecí kapsa s nivou a slaninou
Dušené maso se zeleninou a těstovinami + kuřecí stripsy s br kaší
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem
Saláty všeho druhu jsou u nás nejčastěji k večeři. Mají je rády i cácorky a dost často si o ně samotné říkají.
Sladké pečení, pokud chodí holky do školy, nechybí, jelikož se pak jedná o součást svačiny. Třeba sušenky, různé variace z listového těsta a banánové či jablečné chlebíčky.
Týdny před Vánocemi jsou samozřejmě u nás i o cukroví všeho druhu.
Po čase jsem se vrátila k výrobě domácí kombuchy. klasickou jsem navíc doplnila tou, kterou pěstuji v ibiškovém čaji a je výborná. Holky pak milují sušená jablka a jednou za čas i klasické obložené chlebíčky.
Kdo by v zimě chystal domácí švestkové marmelády? No přeci já :-)
Svačinkové tipy:
Dobrou chuť!
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.