neděle 7. ledna 2024

Chvilka v kuchyni #51 - 52/2023

Pěkný večer, kuchaříci,

koncem týdne mám ještě pár vánočně - povánočních tipů z kuchyně…

Snídaně si poslední dobou užíváme v podobě francouzských toustů různých variant - toustu, veky, vánočky a třeba i sladkého (banánového) chlebíčku. A když je chuť na slané, tak třeba míchaná vajíčka nebo párky to jistí…

 

 


Polévka nesmí u stolu chybět. Zejména ta vývarová se zeleninou. 

 

Vánoční a povánoční obědy a večeře byly spíše “tradiční”…

 
Bramborový salát a řízky

 
Salát s lososem či klobásou a nádivkou

 
Zelná pomzánka na chlebíčky + další varianty chlebíčků

Brambory, maso a žampiony z jednoho pekáče+ boloňské špagetové

 
Domácí pizza + smažené nudle s kuřecím masem a hráškem

 
Nádivky z tvrdších rohlíků

Na zeleninové saláty různého druhu také nezapomínáme. 

 

 

Cukroví - ještě pár kousků jsem nakonec dodělala. Hlavně oříšky (když už jsem si koupila novou formu) a pak nepečené.

 

 


A když už bylo cukroví dost, upekla jsem i štrůdl, motanec a vánočku. 

 


Svačinkové tipy: 

 

Kombucha je mým oblíbeným nápojem a nově naložená také nechyběla… :-)


Dobrou chuť!





 

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig