úterý 3. února 2015

"Kafčo, kafíčko"

Jo, je to tak! Bez kafe si svůj den představuji hodně těžko :-)



Rovnou říkám, že nejsem nějaký extra znalec kávy, ale zas obarvenou vodu také nepozřu. Mám své favority a dokáži pochopit, že jiní by o některých z nich řekli, že to káva není ani náhodou. No a co, hlavně když mě chutnají...! :-) A třeba se najde někdo podobného založení nebo někdo, kdo bude chtít ozkoušet něco nového.

Pokud mám možnost, tak nikdy neodmítnu caffe latté z Costa Coffe (svého času jsem měla oblíbenou variantu "želva" nebo "tygr") nebo Starbucks. Čím větší množství, tím lépe. A hlavně  - vždycky do kelímku, i když si chci v kavárně posedět. Mne ten obyčejný papírový kelímek s plastovým víčkem prostě svým způsobem fascinuje. Vysvětlit to nějak rozumně opravdu nedovedu.

Doma kávu rozděluji a připravuji podle nálady a času.

Ke snídani, když spěchám, si dělám klasického "Velveta" - hodně slabého a půl na půl s mlékem. Je pravda, že to už moc klasická káva není :-)

Vždy jednou za čas mám období kávy překapávané, které se mne drží pár týdnů nebo měsíců a tak jak nečekaně přišlo, tak odejde. Na přípravu mám takového klasického překapávacího dědečka, na kterého ovšem nedám dopustit a místo v mé kuchyní má již několik let.

 


Kávu si pro tento způsob kupuji většinou ve specializovaných obchodech, kde Vám ji i rovnou umelou.  Mezi mé favority patří 100% arabika s názvem "Havajský ořech" - chuťově je z ní cítit kokos s lískovým ořechem. 
Při mé poslední nákupní výpravě jsem koupila na zkoušku i "Belgickou pralinku" a nelituji. Má chuť hutné čokolády. Opravdu je výborná!




Mým domácím favoritem je také Dolce Gusto. Vím, že je na něj hodně rozporuplných názorů ohledně kvality kávy, ale café au lait nebo caffe latté je pro mne číslo 1 ;-)



A jak "kafujete" Vy? :-)

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig