- už si s tím jídlem připadám trochu jako Hobiti, ale snažíme se jíst společně s dcerami v podvečer (prostě takový zvyk rodinné večeře, který se mi líbí a ráda bych jej dodržovala), a pak si většinou dámě s přítelem ještě druhou lehkou večeři později u televize :-)
...jsem dělala vafle s použitím pohankové mouky.
Mám velice ráda tzv. keltské palačinky, kdy je klasická mouka nahrazena pohankovou, a chtěla jsem to vyzkoušet i u vaflí, jež jsou u nás doma poslední týdny velice oblíbené (máme je tak třikrát do týdne ;-) )
Na internetu jsem koukla na různé recepty - hlavně na Labužníkovi, a trochu jsem je poupravila podle sebe. Mimo jiné jsem ingredience převedla na "lžičkovou a hrnečkovou soustavu" (nerada něco přesně odvažuji).
Na těsto je potřeba:
10 polévkových lžic pohankové mouky
10 polévkových lžic polohrubé mouky
7 polévkových lžic oleje
2 polévkové lžíce cukru
2 hrnky mléka
1 kávová lžička prášku do pečiva
3 vejce - rozdělit a bílky nejprve zvlášť ušlehat a poté přidat k ostatním již promíchaným přísadám
Vše smíchat do hladkého těsta a nechat cca 30 min uležet. Dát do vaflovače (pozor toto těsto se vcelku připékalo) a....
.....dobrou chuť ;-)
Polité javorovým sirupem, ozdobené šlehačkou ve spreji a posypané Grankem ;-)
Škoda, že doma nemám vaflovač. Jinak bych je hned zítra vyzkoušela k snídani. Vypadají opravdu nádherně. :))
OdpovědětVymazatgive away
Děkuji.
VymazatViděla jsem, že dělají vafle i v klasickém sendvičovači / toustovači, tak jen malý tip, i když osobně jsem nezkoušela ;-)