čtvrtek 26. března 2015

Perníčky (letos) nezdobíme

Pěkný večer všem,

v dnešním upršeném dni na procházky s dětmi moc šancí nebylo, a tak jsem si říkala, že se vrhnu na zdobení perníčků. Přeci jen by to nezabavilo jen mne, ale hlavně drobotinu.
A proč jsem vlastně pekla ty perníčky, když nejsou Vánoce? Protože mám nejen úžasný recept na těsto od mé kamarádky, ale protože jsem právě před Vánoci zjistila, že mám neuvěřitelné množství vykrajovátek a obecně formiček na cukroví s "jarní" tématikou. A tak jsem rozhodla , že letos při velikonoční nadílce nebudou jen vajíčka a cukrátka, ale právě perníčky.
Zakoupila jsem tedy zdobící tubičky a jak jsem si je připravila ke zdobení, během chvíle jsem je uklidila zpět do skřínky s tím, že zdobit se nebude. Nejenom, že zdobící hmota byla během vteřiny z velké části na dětech (ano, má pověstná ostražitost zaspala a nechala jsem vše jen tak ležet na stole celé tři vteřiny, čehož bylo náležitě využito :-) ) , ale hlavně  - z množství předevčírem upečených perníčků je zhruba polovina a stále ubývají. Chutnají totiž opravdu úžasně, a tak na ně chodíme "nenápadně" celá rodina. :-)
Sečteno a podtrženo, už se mi do zdobení opravdu nechtělo..... :-)







P.S. Přemýšlím, zda k zaječím sušenkám, beránkovi a mazanci, které  mám naplánované, ještě neupeču do Velikonoc jednu dávku perníčků. :-)

A co Vy? Co vše pečete na velikonoční stůl?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig