úterý 3. května 2016

V posledních týdnech mi zněl v uších Paolo Coelho

Pěkné úterý všem,

musím se rovnou na úvod přiznat, že ač jsem vcelku knihomol - upřímně, poslední dobou to čtení trochu zanedbám, ale snad se k němu ve větším zase časem vrátím, tak takové to první šílenství okolo knih Paola Coelha a jeho knih mne vcelku minulo. Ale když jsem dostala možnost, neodolala jsem a do Alchymisty se zaposlouchala.



Myslím, že tuto knihu zas až tolik představovat nemusím, co se samotného děje týče. Příběh španělského pastýře, který se vydal za pokladem a na cestě procházel nesčetnými životními zkouškami, je velice známý a už jeho překlad do více jak tří desítek jazyků svědčí o obrovské oblibě a popularitě.
Já si jej  poprvé vychutnala v audio verzi. A chcete slyšet pravdu? Vůbec nelituji toho, že jsem ji do teď nečetla v klasické podobě. Díky výbornému přednesu, o který se postaral Lukáš Hlavica, jste vtaženi do děje a přijdete si součástí knihy samotné. Ne, nepřeháním. Já ji poslouchala během cest do práce a některé pasáže si pouštěla vícekrát dokola. Ono vás to totiž donutí zamyslet se nad tím, jak může být kniha, který byla napsaná před téměř dvaceti lety, nadčasová. Troufám si tvrdit, že si z ní "to něco" vezme každý.

Moc děkuji Audiotece za poskytnutí audioknihy k recenzi. Je výborná a ráda se k ní budu vracet.

Pokud jste Alchymistu četli a líbil se vám nebo si jej rovnou chcete poslechnout, zavítejte na stránky Audioteky ZDE.







SHARE:

2 komentáře

  1. Alchymistu jsem četla asi před půl rokem, tkaže ho mám stále v docela živé paměti. Je to hodně dobrá kniha, která není dlouhá, ale dokáže zaujmout.
    S audioknihami moc dobré zkušennosti nemám, protože bohužel jsem častěji narazila na knihy, co byly opravdu špatně namluvené, než na ty, které byly jejich pravým opakem.
    Na druhou stranu, když se chystám na nějakou dlouhou cestu, audiokniha je přijatelnější, než taková bichle. Tolik se nepronese :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám právě audioknihy ráda, když jedu do práce nebo někam bez holek. Je to takový fajn relax a ještě u toho kolikrát listuji časopisem :-D . Ale je tedy pravda, že hrozně záleží na tom, jak je kniha namluvená. On ten "špatný" hlas může zazdít i výbornou knihu.

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig