pondělí 5. září 2016

Chytré jako lištičky budou naše dětičky

Pěkný pondělní večer,

už dlouho jsem zde nepsala recenzi na nějakou audioknihu, které jsem si poslední dobou moc oblíbila. Ne že bych žádnou neposlouchala, naopak, ale přemýšlela jsem, jak tuto tentokrát představit.



Inu nebudu tedy obcházet kolem horké kaše a půjdu rovnou "na věc".

Pro tentokrát jsem si zvolila něco pro dětské posluchače - Chytré pohádky od Jiřího Žáčka, za které velice děkuji Audiotéce, která mi je k recenzi poskytla,

Sice píši, že je to kniha pro dětské posluchače, ale zase na druhou stranu mne třeba zaujaly naprosto ohromně a holky je přešly stylem "ale tak jo, poslechneme si je a pak tam dej Hurvínka" :-)
Věřím ale, že starším dětem rozhodně učarují.



Komplet 19 pohádek, které vlastně všichni dobře známe (Spadl z nebe, Chytrá horákyně, Treperenda...) a již jsme je někdy četli či slyšeli mne zaujal ihned z několika důvodů. Prvně název - Chytré pohádky, je už svým způsobem ambiciózní a nastavuje sám sobě laťku vysoko. Opravdu dokáží reálně ukázat, že chytrost a vlastně selský rozum jsou kolikrát více, než by člověk čekal? Ano, sice pohádkovým způsobem, ale opravdu jsou ty pohádky "chytré" (tedy poučné, samozřejmě... :-) ), ale nic nevnucují. Jednoduše si každý přebere "to své".



Audioknihu namluvil Oldřich Kaiser, kterého já osobně mám spojeného spíše s komediálními rolemi, a tak jsem byla velice zvědavá, jak se vyprávění ujme - ano to byl druhý důvod mého výběru ;-)
A povím vám, výborný přednes. Žádné "Hihihi hahaha", co jsem tak hltala jako malá při sledování Ruské rulety, ale vše velice hezky s citem převyprávěno. Pan Kaiser má lehce hlubší, zastřený, prostě specifický hlas, který těmto pohádkám jednoduše sedí! Opravdu tleskám výběru.



Co tedy říci závěrem? Pokud hledáte nějakou audioknihu, kterou chcete s dítkem poslouchat i vy, tak tímto určitě nešlápnete vedle. U nás sice stále "frčí"  Hurvínek téměř každý večer, ale po obědě na odpočinek ráda pustím právě toto a zaposlouchám se s holkami.
Pokud se vám líbí, tak zakoupit (nebo si třeba poslechnout ukázku) můžete ZDE.


Znáte tyto pohádky? Co na ně říkáte?


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig