pondělí 19. září 2016

Tvořivý týden #35

Hezké pondělí, tvořivci.

Tak víkend jsme měli vcelku deštivý - i když se nám podařilo trefit se do asi tří hodinového nedeštivého "okna" a zajít na Roudnické vinobranní. Sice všude mokro, a tím pádem méně lidí (oproti předchozím letům), ale jinak moc hezké.

No ale zase "díky" počasí jsem o to více tvořila.... :-)





Šití a háčkování je pro mne neuvěřitelný relax. Nemusím na nic myslet a jen ruce jedou. Samozřejmě člověk hlídá, aby mu neujel steh, dobře utahovat sloupky ... , ale  hlava je vlastně čistá. A jsou dny, kdy se už nemohu dočkat, kdy k tvořeníčku zasednu.


Polštářků není nikdy dost a já mám raději, než barevné polštářky, tak obyčejný vnitřek a k tomu potahy, které lze sundat a vyprat. S malými dětmi mi to přijde více praktické. Zejména když si mohu našít různě barevné. Tentokrát jsem udělala pro holky malinově růžové s žirafkami. 


Zpočátku minulého týdne (no vlastně celý minulý týden) jsem díky téměř tropickým vedrům příliš nešila a spíše stříhala na zahradě materiál na háčkovaný puff. Ale asi se mi nikdo nebude divit, že ani tento týden jsem si nakonec neodpustila malého bulánka.,,, 





... a nejen klasického, ale i jednoho pyžámkového. Jelikož je tentokrát ten pyžamkový větší, tak jsem jej nakonec v horní části vyztužila tyčkou, aby mu dobře držela hlava a nepřevažovala se díky dlouhým uším.





Sponky, sponky, sponky...doma jich máme opravdu hodně a mezi nejoblíbenější patří Šušu. Ono je to na jejich již lehce "opatlaném" vzhledu také znát. A abychom je neskladovali různě v krabičkách, rozhoupala jsem se konečně udělat sponkovník, na který jsem se chystala už opravdu dlouho. Navíc je velice jednoduchý, a tak jsem pro vás sepsala i návod. Pokud jste jej ještě neviděli, tak můžete kouknout a inspirovat se ZDE.

A už chystám i čelenkovník, takže se máte na co těšit ;-) 



Nadšenost z Obagu mne stále nepřešla, naopak zjišťuji, že jako taška do práce je pro mne naprosto ideální - kromě nezbytností (ano plesové šaty, škopek a skládací lopatka se k nim počítá) do něj naprosto bez problémů dám i notebook. 

No a protože během prvního pokusu o ušití vnitřní kapsy jsem si říkala, co vše musím příště udělat jinak, bylo otázkou času, kdy si ušiji novou. Navíc, když jsem naposledy koukala po látkách, tak mne tato hodinová naprosto uchvátila. Je to zase něco jiného, neotřelého a myslím, že i k podzimu se hodí. 

Takže včera dopoledne jsem už stříhala, špendlila a šila...


Uvnitř jsem si udělala rovnou tři kapsy. Hodně jsem už prvně vymýšlela, jak udělat kruhové prostřihy pro připevnění popruhů. Nakonec jsem to vyřešila vcelku šalamounsky - udělala jsem větší obšité knoflíkové dírky. Sedí ideálně. 


Zip je rovnou dvojitý a doplněný o koženkové pásky pro lepší otevírání.



Pokud jste zvědaví, jak pokračuji s puffem, tak už dva dny nestříhám, ale konečně háčkuji. Ano, jde to pomaleji, než jsem si myslela a to z jednoho naprosto jednoduchého důvodu - háčkování se špagáty je pro ruce docela fyzicky náročné, takže postupně... ale jde to ;-) 



V týdnu mi přišlo pár nových látek. Už vymýšlím, co z nich bude, takže se můžete těšit. Ano ano, tušíte správně, i kabelky budou.... :-) 
SHARE:

4 komentáře

  1. Náhodou jsem narazilana tvůj blog a smekám, krásné tvoření.
    Už se těším, až zas budu mít volnou chvilku, abych mohla studovat další tvé nápady.
    Díky.
    Krásný den.
    Bohunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za krásnou pochvalu. Ať se Ti u mne na blogu líbí a ráda se sem vracíš :-) Hezký večer!

      Vymazat
  2. Oooobag💗💗💗 to je naprosta dokonalost a ta latka je nadherna💗💗💗

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkuji. No dalo to trochu práce, vymyslet, aby to fakt sedělo a bylo to prostě podle mě, ale sama z toho mám také radost :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig