neděle 2. července 2017

Tvořivý týden #26

Pěknou tvořivou neděli přeji,

minulý týden jsem si nasadila laťku docela vysoko a tento týden jsem ji určitě nepředčila. Ale rozhodně jsem se neflákala :-)





Každý večer, i kdyby na chviličku, jsem sahala po háčku. Čas utíká a já chci opravdu (pokud možno i s menším předstihem - "forkem") stihnout zajíčky do školičky. Tento týden se mi podařilo vyhotovit zajíčky čtyři a ještě jednoho mám rozháčkovaného. Toho zároveň již postupně fotím, takže i slibovaný návod se už rýsuje.



Snažím se nerozlišovat zajíčky pro holky či kluky, a tak samozřejmě ne všichni budou růžoví :-) Už mám objednanou další várku přízí, aby ta barevnost byla opravdu rozmanitá.



Mašlička s "handmade" knoflíkem - to je "rozpoznávačka" každého AE stylového zajíčka a vždy se to snažím prostřídat tak, aby byl každý zajíček opravdu jiný a originál. 



A protože se mi občas stane, že mi nevyjde příze na celého zajíčka, nastává pak čas na dokombinování s barvami jinými. Tentokrát jsem udělala třeba jiná ouška :-) 




I na šicí stroj jsem si na chviličku sáhla. Nedávno jsem objednala kousek moc hezké teplákoviny se zajímavými motivy. Chtěla bych z ní udělat takovou "šato-mikinu" holkám, ale protože jí je vcelu dost, střihla jsem do ní už teď a vyrobila šatičky pro holky.


Mám sice nakoupených pár časopisů se střihy, ale stějně čím dál více šiji tak nějak podle sebe. Nejedná se tedy o žádné složité střihy, ale z výsledku jsem vždy velice potěšena. Mimochodem, už mám objednanou látku i na jedny šaty přímo pro sebe....


Kapsy jsou opravdu využitelné - nejen na parádu. O to víc se z těchto šatů holky radují, protože "unesou" i pár nutně potřebných drobnůstek.


Tak a honem honem do dalšího tvoření. Já mám na příští týden hodně plánů... :-)
SHARE:

4 komentáře

  1. To je krásný!Já bych to v životě nezvládla, hlavně tu šato-mikinu.. :)
    Ejnets in Lisboa

    OdpovědětVymazat
  2. Zajíčci jsou krásní, ňuchňací, bude to moc hezký dáreček. Šatičky také vypadají velice dobře. ;-)Šiješ na obyč. stroji, nebo máš overlock? A ještě jestli můžu vědět, kde nakupuješ látky? Moc děkuju. Přeji sluníčkové dny. D. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji za pochvalu. Zajíčkuji jako o život :-) Mám obyčejný starší stroj, takže začišťování apod "cikcakem", ale jednou bych ráda pořídila overlock. Hezký sváteční den :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig