středa 17. ledna 2018

Chvilka v kuchyni #1

Pěkný středeční podvečer,

přistihla jsem se že mne čím dál více baví fotografovat jídlo. Ne takové ty "vytuněné" fotografie, jak z katalogu (i když o ně se také sem tam pokouším), ale ty během přípravy... takové, co vás do té mé kuchyně prostě přenesou....


A proto mne napadl nový typ článků. Nazvala jsem je "Chvilka v kuchyni" a uvidím, jak často budou - zda jednou za týden, za měsíc nebo je toto první a poslední vlaštovka :-)

Mým cílem není chlubit se, kolik toho stihnu navařit, naopak. Ono se mě kolikrát ptáte "a jak to stíháš, jaktože pořád vyvařuješ apod." . No tak zaprvé - človek prostě jíst musí, a tak vaříme :-) Ne vážně. Přes týden to opravdu, až na některé dny, s velikým vyvařováním opravdu není. Jelikož trávíme velkou část dne v práci či na cestě a jíme mimo domov, tak pak večeře bývají v podobě "rychlovek". A sem tam něco upéct. Naopak o víkendu jsem ve svém živlu :-)

Cílem je dát vám inspiraci (třeba hnedky na následující týden) na rychlá a jednoduchá jídla, se kterými máte raz dva hotovo ...

V tom minulém týdnu jsem tedy vařila (bylo toho o trochu více, ale ne vše jsem vyfotila, příště se polepším):


Zamilovala jsem se do pomalu- vařícího hrnce. Naházím cibuli, maso (hovězí, vepřové či kuřecí, krůtí), zaliju trochou vody a dám na cca 2,5 hodiny vařit. Poté trochu zasypu moukou č krupicí a obíbený "gulášek" je hotov. K němu nejčastěji pak máme těstoviny všemožných tvarů.


Oblíbili jsme si sádlové houstičky, a tak je 1-2 v týdnu máme čerstvé. Jsou výborné a recept již máte ZDE na blogu.


Dříve jsem pekla téměř denně. To jsem trochu redukovala, ale o to víc si umíme tu bábovku vychutnat. Jen tak obyčejnou "suchou" s kávou a holky s mlékem :-) 


Minulý týden jsem prvně zkusila vyrobit domácí jogurt. Je to jednoduché - ohřejete mléko, ochladíte, přisypete kultury a držíte v teple (já v troubě) dokud neztuhne. Ten náš měl jedinou chybku - povedlo se mi ho trochu přisolit. No ale nakonec jsem jej obohatila o domácí rýmovníkový sirup a slaná chuť byla pryč :-)


Ani s chia semínky nebyl špatný. 


Vývary, to jsou další oblíbené v naší rodině. A jak jinak, než z milovaného hrnce :-) Nechávám táhnout cca 4-5 hodin a jsou výborné.


Minulý týden jsem po dlouhé době udělala i koláč - klasický třený korpus (část světlá a část přes to nalitá s Grankem) a nahoru pár švestek. Po upečení trochu pocukrovat a snídaně na dva dny (no jak kdy) je hotová :-) 



Co říkáte na takovéto články. Chcete? :-)
SHARE:

6 komentářů

  1. Super článek, těším se na další :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další bude brzy, už mám zase hodně jídlo - fotek :-)

      Vymazat
  2. Tak já bych je určitě brala. To je super, mít takhle hned více tipů v jednom, paráda.

    OdpovědětVymazat
  3. No já se picnu, jak to všechno stíháš? Jsi vážně šikula!! MOc hezký blog! Ráda tě přivítám i na svém.

    Měj se krásně!

    http://www.bygabra.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji, už se u Tebe rozkoukávám :-) no tak to stíhání to je podle situace. Teď jsme byly s holkama skoro celý týden doma kvůli nemoci, a tak jsme si musely vařit dobroty :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig