čtvrtek 19. dubna 2018

DIY: Plenko - dort

Dobré ráno,

nafocnený návod na plenkový dort jsem vám slíbila před pár dny v tvořivém článku. Tak hurá na něj... :-)


Na jednu stranu se to zdá jednoduché a na druhou to chtělo ale trochu "fištóooonu". No a ve výsledku uznáte, že je to opravdu jednoduché.


To hlavní je korpus z plenek. Když jsem dělala kdysi dort prvně, snažila jsem se vše udržet v rukou a měla jsem pocit, že více šancí bych měla s krocením chobotnice. Nyní jsem byla již chytřejší a vzala si pomocníka v podobě dortové formy (stejně tak můžete použít nižší misku s rovným dnem či hrnec.
Plenky vždy přehnete na polovinu a skládáte paprskovitě do formy.


Je potřeba je rovnat opravdu pečlivě a pořádně "na fest".


Když toto máme, vezměte obyčejnou kuchyňskou bumičku a navlékněte ji na korpus. Pouřít můžete také provázek, ale mne ta gumička vyhovuje více.


Takto máte po "vyklepnutíů z formy hotový základ. Stejným způsobem můžete tvořit další patra - velikosti jsou jen na vás.


Jednotlivá patra na sebe můžete jen tak položit. Já ale určitě doporučuji je ukotvit pomocí dvou prostrčených špejlí.



A jdeme zdobit. To je již opravdu jen a jen na vás. Já pod spodní korpus ještě dávám placku z kartonu, lépe se mi pak celý dort balí.

Namísto svíček v horní části (když je to ten dort, že ) jsem použila uháčkovanou chobotničku, dudlíčky a o zbytek zdobení se postaraly stužky.


A je to! :-)



Na zabalení používám klasický průhledný obal. Na fotce to není tolik poznat, ale dort je tak pěkně zabalený a zároveň nová majitelka hned vše vidí a nemusí rozbalovat. 


Také někdy zkusíte? Jaký DIY dárek pro budoucí maminku rádi dáváte?


SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig