minulý týden jsem se v kuchyni opravdu moc nepřetrhla :-) Jednak jsem díky nemoci neměla moc náladu a ani sílu. Ale jíst jsme museli, a tak jsme různě improvizovali - donáška, místní jídelna (mimochodem, naprosto výborné chuťovky české kuchyně).
Takže tentokrát to bude jen taková ukázka (tipy), co megarychlého si uvařit, když vám není hej...
Vývary, tak to už víte, jsou u nás prostě základ. Tentokrát jsem udělala s rýží - a to opravdu hodně hustý. Takže vlastně ve finále by nebylo ani potřeba druhého jídla.
Buřt - párek guláš nemohl u nás marodů chybět. Tentokrát jsme měli lehce pikantnější párky z malého uzenářství a byl naprosto výborný.
Výpečky jsme neměli už opravdu hodně dlouho. Přitom jsou naprosto jednoduché na přípravu - vlastně se pečou samotné v troubě a není potřeba moc zásahů. K nim oblíbené mramorové knedlíky (ty kupuji, protože po tom, co mi kdysi knedliky "zmizely" = rozvařily se, z hrnce, se do nich už nepouštím) a zelí.
Mužské okénko je tentokrát "vyplněno" pečenými kuřecími kousky (zejména křidélky) s pečenou mrkví a vařeným bramborem. Výborné, jak jídlo dostalo takovou jemně nasládkou chuť od mrkve a zároveň i jemnou chuť cibule. Určitě doporučuji vyzkoušet. Příště dáme více mrkve, protože pečená je výborná.
Obyčejná a přitom výborná - ano, řeč je o klasické krupičené kaši. Jen tak jednoduše s kakaem. Ta přišla k chuti naprosto :-)
Co si vaříte vy, když nemáte náladu na dlouhé postávání v kuchyni?
Väčšinou v tom prípade skončím pri vajíčkach, ale tie jem dosť často, takže často krát ich už ani nechcem :D
OdpovědětVymazatTHE NOELA
Já je mom také moc ráda - a na různé způsoby. Ale žlučník je trochu jiného názoru, a tak je zas až tak často nedělám. Ale je pravda, že jako rychlovku "pro nemocné", jsme je taky mohli udělat :-)
VymazatJéé, krupičnou kaši už jsem neměla moře let :)
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
U nás také není moc často , ale jak přišla k chuti :-)
Vymazat