středa 13. června 2018

Chvilka v kuchyni #21

Pěkný večer,

díky těmto článkům se snažím svým způsobem i zamýšlet dopředu nad tím, co budu v daném týdnu vařit. Chci, abychom si jídla neokoukali, nepřejedli se jich, a zároveň nezapomínám na oblíbence, které i tak sem tam lehce "vylepšuji".

Před časem jsem koupila - tuším v Icelandu, mražený mix zelenin, který obsahuje opravdu veliké kusy, lusky, baby kukuřičky... je výborný a vývar je výtečný!


Je doba, kdy hutnou polévkou kolikrát nahradíme celé hlavní jídlo - jako třeba touto polentovou se zeleninou a vajíčkem. 


Rychlý grilovaný steak (veprová krkovice, červenáá paprika, oblíené bylinky, sůl, olej...) s pečenými brambory je rychlá jistota, která je navíc moc dobrá.


Ono kolikrát i jen samotné pečené brambory mají své mňamózní kouzlo... :-)


Na talíři sice tolik nevyniknou - a ještě se mi to trochu rozjelo, ale lasagne jsou prostě top! Jednu dobu jsem je dělala docela často, ale v posledních měsících jsem je opomíjela. Škoda. Určitě je opět brzy upeču... :-) 


Jak vypadají naše večeře v pracovní dny? Buď máme něco grilovaného nebo jen klasické pečivo namazané máslem či lučinou a něčím nazdobené - šunkou, sýrem, zeleninou... 


Často také připravuji rajčata s balkánským sýrem, které mám moc ráda. Kolikrát si dám více sýru jak rajčat :-)


A zase ty palačinky - s domácí jahodovou marmeládou, čerstvými jahodami a zmrzlinnou. Mňamka!


A copak uvařím v tomto týdnu? Uvidíme...:-)
SHARE:

3 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig