neděle 2. prosince 2018

DIY: Látkový trpaslík

Hezký večer, tvořílci,

na malé skřítky z látky jsem se chystala hezkých pár dní. No vlastně od loňského roku, kdy jsem prvně postřehla skřítkománii a bez okolků se k ní přidala. Tehdy jsem si pořídila dva krásné trpaslíčky na zakázku a řekla si, že příští rok si udělam další sama. A tak jsou tu - i s návodem, kdyby se do něj chtěl někdo také pustit... :-)


Co se látky týče, tak já zvolila fleece, minky a úplet, od kterých jsem měla zbytky. Na vousy pak chlupatý pás, který se v jiných případech našívá klasicky na oblečení jako ozdoba. 



Nejprve začněte tělíčkem, ustřihněte si 2 obdélníky o velikosti cca 25 x 16 cm. Sešpendlete je k sobě a horní části trochu sestřihnětě.  Následně vše kromě vrchní strany sešijte.


Spodní část zmáčkněte tak, jak vidíte na obrázku ...


...rohy odstřihněte a zašijte.


Celou práci přetočte, aby švy byly uvnitř, a začněte vyplňovat.


Jako výplň jsem zvolila vatelín. Pokud chcete mít skřítka "těžkého", tak můžete vyplnit rýží, čočkou či jim podobnými potravinami.




Teď jsou na řadě vousy a nos..

Odstřihněte si kus chlupatiny ve tvaru trojúhelníku.


Z úpletu odstřihněte čtverec (velikost je na vás podle toho, jak veliký frňáček chcete), dejte do prostřed trochu vatelínu a stáhnětě.


Takto připravený frňáček lehce prošijte a následně i s vousy přišijte k horní části těla.



Připravte si čapku. Na obrázku vidíte přibližný tvar, ale je to hodně i na vás, zda chcete třeba více špičatou nebo obloukovou. Na dolní šířku by měla mít 16 cm. 


Na konec čapky můžete našít odstřižky chlupatiny.


Čapku můžete trochu podkasat a její špičku vyztužit opět vatelínem (případně i drátkem). Následně ji přišijte k tělu.


A skříteček je hotov! :-)




 

Je opravdu jednoduchý, co říkáte? Kdo se do něj pustí také? :-)


SHARE:

2 komentáře

  1. Vypadají roztomile. Před Vánoci se roztrhl pytel s trpaslíky, soby, jeleny a dalšími...Mně tyhle motivy k Vánocům moc nesedí :/ I když jsou roztomilí :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Mě se trpaslíci líbí právě obecně a to nejen ve spojení se zimou. I když je pravda, že teď se to jimi jen hemží :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig