úterý 22. ledna 2019

Chvilka v kuchyni #3

Hezký večer,

v minulém týdnu bych čas strávený v kuchyni mohla počítat na minuty. Ne že by mě to vaření už nebavilo, naopak, ale čas jsem potřebovala věnovat jiným věcem, a tak jsem šetřila čas, jak to šlo.  A právě pár rychlo - kuchtících tipů pro vás nyní mám.

Když není napečeno a nemáme chuť na mussli s jogurtem, tak na plné čáře vyhrávají hrnečkové dortíky. K jejich vytvoření vám postačí jogurt, vejce, hrst vloček, hrst kokosové mouky a půl lžičky kypřícího prášku. Dozdobit datlovým siruem, oříšky či ovocem. A mňamka je na světě. 


 

A takové tousty s domácí rybízovou marmeládou také nejsou špatným snídaňovým počinem. Naopak.  Mám je velice ráda. 


Koncem týdne mi domu dorazil MioMat. Ihned po prvním vykoušení se u nás zabydlel a polévkujeme ještě více než před tím (ano, je to možné) - tedy zejména jsme "přepnuli" na husté zeleninové polévky. Brzy vám sepíši podrobnější recenzi, ovšem nejprve jej musím pořádně proklepnout.

 
 

Nicméně polévky z batátů, brokolicová, rajčatová či hlívová u nás měly ohromný úspěch. Víceméně jsme najeli na každovečerní polévkování, takže se máte ještě na co těšit :-) 

 

Většinou jsme v minulém týdnu jedli u rodič, kteří nás pozvali, či v restauraci, a tak krom polévek ty naše večeře byly spíše studené a ve formě rohlíků či chleba. Ale víte co, ono to jednou za čas není vůbec špatné, naopak. 


Bábovku jsem si neodpustila a alespon jednu upekla. Formu jsem vysypala kokosovou moukou, a tak šla z formy tentokrát krásně a i chuťově byl jemný podtón kokosu moc příjemný.


A co vaříte při nedostatku času vy? Podělte se o své tipy... :-) 
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig