středa 10. dubna 2024

Anna Savas: Sny v nás (10/2024)

Pěkný večer, knihomolové,

Před časem na mě v akci u Knihkupectví Dobrovský (ne, toto není placená reklama ani spolupráce jiného tipu, jen tam ráda nakupuji :-) )vyběhla romantická novinka od Anny Savas. Měla jsem ji nějakou dobu v knihovně, až jsem se konečně začetla… 

Tentokrát bych kousek označila něco jako young adult literaturu, kdy u autorky cítím (ale třeba z mé strany neoprávněně) inspiraci u mé oblíbené Anny Todd.  Nicméně to ale není špatná inspirace… :-)


V tomto příběhu se podíváme na vysokoškolskou kolej, kam se stěhuje Lily poté, co se kvůli zranění vzdala snu o studiu na taneční konzervatoři. Hledá tak trochu nejen nový studijní obor ale i sama sebe. Zároveň je jejím novým spolubydlícím Julian (ano, odpustím si poznámku, že asi ani v USA není pravděpodobné slučování dívek a chlapců do jednoho pokoje na koleji…), který si řeší dost soukromých problémů…. 


Ano, takový ten klišé příběh, kdy se nenávidí a pak milují. Nicméně autorka moc pěkně pracuje s vysvětlením jednotlivých příběhů postav. Vždy z pohledu jednoho každého. Což mám osobně moc ráda. Jelikož jsem byla zvědavá, jak moc se autorka opravdu inspirovala (prostě určitou podobnost s After mi nikdo nevymluví), objednala jsem si ještě její zbylé dvě knihy a uvidíme… :-)




SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig