sobota 20. prosince 2014

Domácí baileys - "bejlíííz"

Tak tento recept si prostě nemohu nechat jen pro sebe, protože je naprosto bezkonkurenční. Hledala jsem různé recepty na vaječný koňak (když už je ten vánoční čas), ale trochu mne odrazovala syrová vajíčka. Pak jsem narazila na několik receptů na baileys. Nakonec jsem to různě zkombinovala a vyšlo z toho naprosto "mňamózní" pití ;-)

Co potřebujeme:
2 plechovky kondenzovaného mléka
1 jesenku
2x čokoládový puding - nebo můžete zkusit karamelový
1 litr mléka
rum - cca 3/4 litru, ale záleží ve finále na chuti každého ;-)


Postup:
1: plechovky dáme vařit do vody na cca hodinu - necháme potom trochu zchladnout
2. uvaříme si puding z obou sáčků a litru mléka - necháme zchladnout a promícháváme, aby se neutvořil příliš škraloup (případně na konec přefiltrujeme :-) )
3. smícháme kondenzované mléko, puding, jesenku a rum a vyšleháme, aby se vše dobře spojilo
4. necháme vychladnout a podáváme "na ledu" ;-)

Dobrou chuť!




Žádné komentáře:

Okomentovat