čtvrtek 25. prosince 2014

Je toto ještě pečení?

Při procházení regálů v obchodě se sem tam zastavuji u směsí na pečení. Ta vyobrazení dortů, muffinů, věnečků apod. na fotografiích mne lákala k otázce "vypadají tak i po upečení doma"?

Již kdysi jsem zkusila udělat Krtkův dort a až na předlouhé šlehání smetany (prostě jsem si ty elektrické metličky měla vzít hned a nešlehat to rukou :-) ) byl prostě chuťově a i vzhledově skvělý.

Jen foto už nemám a v současnosti je odborníkem na "krtka" přítelova maminka, která jej dělá opravdu výborný.

Dalším pokusem pro mne byly palačinky. No upřímně, zde je domácí těsto prostě domácí. Ale chuťově neurazí....

V posledních dnech jsem udělala (a i tentokrát nafotila) další mé dva pokusy - Pařížský dort a Brownies.


Brownies

Tak tohle těsto se opravdu jen zamíchá, nalije do formy nebo na plech a dá péct. Rychlé a jednoduché. Jen tedy ten vzhled lehkosti a nadýchanosti, co byl na krabici, se jaksi nedostavil. Nicméně chuťově velice povedené.




Pařížský dort

U Pařížáka byla příprava trochu náročnější na čas. Korpus byl stylem opět jen zamíchat a dát upéct. To krém byla již jiná. Nejprve povařit, zchladnout a dát přes noc odstát. Druhý den vyšlehat a může se mazat na korpus - mimochodem ten se dost drobí po upečení a radši jej dejte do menší dortové formy (já dala do větší a rozkrajování bylo tedy poté vcelku nic moc). 

Vzhled můžete porovnat na fotkách níže a i když nevypadá zas až tak reprezentativně jako na pultě cukrárny, tak chuťově byl opravdu výborný. Mohu doporučit.




Myslím, že se určitě najde někdo, kdo se ušklíbne nad tím, že toto není pořádné pečení, ale ...

...projde to troubou a upeče se to. Tak proč by to nebylo pravé pečení ?! Já už mám ve spíži připravené věnečky z odpalovaného těsta :-)

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig