neděle 2. září 2018

Tvořivý týden #33

Hezkou neděli, tvořivci,

tentokrát jsem pokračovala v dodělávákách těch věcí, které jsem slíbila vyrobit či měla naplánováno hodně dlouho....

Kamarádčina dcerka se bude učit hrát na flétničku, a tak mě před čase požádala o pouzdro. Kdysi jsem už nějaká dělala, ale přiznám se, že se mi do původního typu nějak nechtělo. Přišlo mi, že to nakonec není ono. Asi vývoj.... :-)


... a tak jsem si řekla, že jej udělám lehce v penálovém stylu. Jen jsem přemýšlela nad materiálem, aby bylo trochu pevnější. Zvolila jsem potahovku a dala ji dvojitě. Myslím, že ve finále dobrá volba.


Na jezdec zipu jsem přidala pár dřevěných korálků, aby se za něj lépe chytalo.

Mimochodem, i díky tomu, že jsem vytáhla svou flétnu, mě toto inspirovalo a holkám jsem také flétničky pořídila. Pomalu cvičíme - prozatím dýchání a první tóny. Ještě pořádně promýšlím, jak nejlépe pojmout výuku not jako takových :-)


Ušít kruhové kabátky jsem plánovala hodně dlouho. Počkala jsem si teď před podzimem, aby měly využití. A popravdě jsme je využili ještě tento týden, kdy počasí začalo být hodně podzimní.


Líbí se mi, že je to takový hacafráček, pod který dáme mikču, či háčkovanou vestu a na podzimní procházky, do lesa na houby nebo na zahradní radovánky je ideální. Hlavně díky prodlouženým zádům - jsem tím trošičku "pošahaná" , a přestože jsem jako malá / mladá milovala oblečení do pasu (a ještě s holým pupkem a ledvinami - kdy mi rodiče a všichni nadávali, domlouvali... no však to určitě znáte), tak o to víc chci, aby holky měly při hraní záda v teple.


Ještě přemýšlím, zda na záda nedám nějaké reflexní nažehlovačky...:-) Návod na něj najdete ZDE.


Macrame panáčci byla rychlovka, na kterou mne přivedla Kreatinka díky fotce na Instagramu. Návod jsem pak nasla na Stoklasovi. Holky je mají jako přívěšek na kosmetických taštičkách, ve kterých do školky nosí hřebeny a gumičky... :-)


A v duchu dodělávek pojedu i následující týden. Mám nastřiženo na dvě hračkotašky a u bolerka dodělávám lemy... 

Dobrou s kobrou! :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig