vlašské pomalu ale jistě dozrávají, takže je ten pravý čas promyslet si, co z nich. Pokud je tedy nesníte jen tak samotné... :-)
Základem jsou samozřejmě ořechy, jak jinak. Ořechy jsem použila vyloupané, ale neupečené.
Na dvě menší skleničky jsem použila:
2 hrnky ořechů
2 lžíce lněných semínek
1 lžíci javorového sirupu
3 lžíce holandského kakaa
Vše pořádně rozdrťe tyčákem či mixérem. Já tedy nechala sem tam nějaký ten větší kousek oříšku. Ale není to na škodu a záleží jen na vaši chuti a náladě.
Mne chutná i "jen tak na lžičku" či s jogurtem, ale jinak je ideální na plnění lepených sušenek (o Vánoce určitě i na cukroví) či jako součást různých náplní do sladkých pokrmů.
Dobrou chuť!
nic takového jsem nezkoušela ale může být super
OdpovědětVymazatJe to opravdu moc dobré. Já jsem teď dávala trochu i na korpus dorutu pod šlehačku a výborně ho to ozvláštnilo :-)
VymazatTo zní a vypadá skvěle a věřím, že pomazánka musí chutnat ještě lépe.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Mě právě moc chutná. Je to zase trochu něco neobvyklého :-)
Vymazat