neděle 23. září 2018

"Pomazánka" z vlašských ořechů

Pěkné nedělní odpoledne,

vlašské pomalu ale jistě dozrávají, takže je ten pravý čas promyslet si, co z nich. Pokud je tedy nesníte jen tak samotné... :-)

Já jsme se inspirovala u Kitchenette a udělala vlastní verzi oříškového másla - tedy spíše pomazánky.

Základem jsou samozřejmě ořechy, jak jinak. Ořechy jsem použila vyloupané, ale neupečené.



Na dvě menší skleničky jsem použila:
2 hrnky ořechů
2 lžíce lněných semínek
1 lžíci javorového sirupu
3 lžíce holandského kakaa


Vše pořádně rozdrťe tyčákem či mixérem. Já tedy nechala sem tam nějaký ten větší kousek oříšku. Ale není to na škodu a záleží jen na vaši chuti a náladě.


Mne chutná i "jen tak na lžičku" či s jogurtem, ale jinak je ideální na plnění lepených sušenek (o Vánoce určitě i na cukroví) či jako součást různých náplní do sladkých pokrmů. 

Dobrou chuť!
SHARE:

4 komentáře

  1. nic takového jsem nezkoušela ale může být super

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Je to opravdu moc dobré. Já jsem teď dávala trochu i na korpus dorutu pod šlehačku a výborně ho to ozvláštnilo :-)

      Smazat
  2. To zní a vypadá skvěle a věřím, že pomazánka musí chutnat ještě lépe.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětSmazat
    Odpovědi
    1. Mě právě moc chutná. Je to zase trochu něco neobvyklého :-)

      Smazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig