mug cake neboli hrnečkový dortík měl svůj beliký boom tuším loni. Mám pocit, že jsem jej viděla na každé druhé instagramové fotce. A přiznám se, že mě asi i proto odrazovalo, abych se mu nějak více věnovala a zkusila jej také vytvořit. Až do dnešního rána...
Takže na ty své hrnečkové dortíky jsem použila:
1 bílý jogurt
1 vejce
hrst ovesných vloček
hrst mandlové mouky
1/4 lžičky práškového cukru
Jen zamíchat, dát do hrnku vymazaného kokosovým olejem (těsto by mělo být max do polovičky hrnku, protože hodně naroste) a dát do mikrovlnky na 4 minuty na plný výkon.
Poté vyklopit na talířek, ozdobit ovocem a přelít oblíbeným sirupem.
A je to lahoda. Udělala jsem ještě druhou verzi, kde jsem použila ovocný jogurt a kokosovou mouku. A dozdobila to domácí rybízovou mareládou. Také výborný (jen jsem špatně vymazala hrneček a vyklopit šel špatně).
Určitě si hrníčkové dortíky najdou v našem jídelníčku své místo. Jsou totiž moc dobré! :-)
Také je doma připravujete? Jaký je váš oblíbený recept?
Mugcake znám a dělala jsem ho párkát, ale moc mě nenadchl teda.
OdpovědětVymazatU nás se právě docela ujal. Určitě vyzkouším ještě další varianty - s banánem apod. Moc mě baví :-)
VymazatUž je to dlouho, co jsem si mugcake nedělala :-) budu to muset napravit.
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
U nás je teď velice oblíbený - na snídani i svačinu :-)
Vymazat