pondělí 17. září 2018

Muriel Barbery: S elegancí ježka

Hezký večer,

Před pár týdny jsem díky Audiotece měla možnost zvolit si další audioknihu k poslechu. Nerozmýšlela jsem se dlouho a zvolila novinku, která na mne vyskočila - S elegancí ježka od Muriel Barbery. 

Byla jsem opravdu zvědavá, jaká tato audiokniha bude, protože recenze se různily.

Kniha se věnue naprosto všedním věcem v životě jedné starší domovnice a zároveň mladé teenagerky. U obou jsou nám interpretovány jejich myšlenky a úvahy nad životem.

Starší dáma se svým způsobem v povolání domovnice schovává před světem. Nechce přiznat, jak inteligentní je,  že je sečtělá a uvažuje i jinak, než by kdo čekal. Zároveň ale pohrdá všemi, kteří si myslí, že jsou "někdo" a dost popisně nám to ve své smýšlení představuje.

Mladá dívka, taktéž velice inteligentní, pochází z velmi bohaté rodiny a tak nějak hledá smysl svého života. Ten paradoxně nalezne v plánování vlastní sebevraždy.

Co ale nastane, když se tyto dvě osoby potkají, začnou seznamovat a jejich myšlenky se začnou ubírat novým směrem, dokud....? A to vám samozřejmě nepovím, ať nevyzradím zajímavé zakončení knihy.
 


Já se přikloním na stranu těch, co knihu chválí. Je velice zajímavě napsaná a výborně namluvená. Zaposloucháte se a za chvíli máte pocit, že se vlastně baví s vámi o běžných denních problémech. Určitě doporučuji k poslechu na chladné podzimní dny, které nás brzy čekají,  


Znáte tuto autorku či knihu? A jakou další byste mi doporučili k poslechu?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig