pátek 21. června 2019

Chvilka v kuchyni #23

Pěkný večer,

přemýšlíte, co o víkendu ukuchtíte? Třeba bych vám mohla trochu poradit nebo vás inspirovat tím, co se u nás vařilo v minulém týdnu...

Šidím je, a to hodně.... o čem je řeč? O polévkách. Je to až k nevíře, aby polévkojedlíci neměli polévku každý den, ale je tomu tak. Inu, počasí nás k tomu dohnalo...:-)



Dušené vepřové nudličky s hráškem a rýží jsem navařila ve velkém a měly opravdu úspěch. Holkám tyto "masíčka s omáčkou" moc chutnají a díky pomalému hrnci je s tím opravdu minimum práce. 


Pečená kuřecí stehna jsou mňamka. Trocha toho výpeku je samozřejmě také nutností. Většinou nepeču celé kuře, protože jej nesníme, ale spíš takto části. Jak to máte vy?


Testoviny se zeleninou v sýrové omáčce jsou opravdu rychle hotovou veeří, která ale (alespoň u nás) vždy potěší. 


Nekdo klobásky a vajíčko snídá, já je večeřím Pěkně s kečupem a s pečivem. 


Hodně jsem si oblíbila cous cous a tentokrát zkusila koupit ječný. No moc nadšená z něj nejsem, není to nejhorší, ale pšeničný je prostě lepší. Smíchala jsem jej s dušenou zeleninou a opečeným pletým masem, zalila trochou vývaru a nakonec to chuťově nebylo vůbec špatné. 


Chudý burger - to je žemle, maso, sýr a tatarka :-) I tak ho mám moc ráda.


Miluji šopák či řecký salát. Tentokrát jsem neměla olivy, a tak jsem alespoň o to více přidala sýru. 

 

Pokud máte doma jogurty Vildu a Fildu, tak můžete nechat cca 2 hrnky vykapat přes plátýnko a následně přidat strouhanou okurku a salátové koření (doporčuji od Antonína). Je z toho moc dobrý dip k masu, pečivu či chipsům. 


Večeře na sladko? to jsou jogurtové lívance s borůvkami. Polité smetanovým Vildou a javorovým sirupem. Mňamka neskutečná!


Je čas třešní, a tak bublanina u nás doma nesmí chybět. Tato je zadělávaná s jogurtem a je opravdu výborná (jogurt ji hodně zjemní). Doporučuji vyzkoušet.

 

Stejně tak jsem doplnila do zásoby pár skleniček marmelády. No ubývá rychlostí blesku :-)

 

V životě bych nevěřila, jak holkám zachutnají fermentované nápoje. kombucha tedy tolik ne, aleovocné nápoje z Tibíku, tak ty mají úspěch.

 

Kokosovky jsou na léto moc fajn. Recept na léto najdete ZDE.


Co přinést do práce kolegům, když chcete udělat překvapení a trošičku radost? Jasně že velkou Pavlovu. Tentokrát jsem do krému přidala ještě pár lžiček třešňové marmelády.

 

Co z toho o víkendu zkusíte? Já teprve rozmýšlím, co tentokrát uvařím...

Dobrou s kobrou :-) 



SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig