máte rádi kokosky? A co tak zkusit kokosky kokosové čili kokosovky?
Na těsto si nachystejte:
2 bílky
3/4 hrnku cukru
3/4 hrnku kokosové mouky
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce vinného octa
3 lžíce marmelády
Vyšlehejte bílky do tuha, přidejte k nim cukr a opět pořádně vyšlehejte. Následně přidejte ostatní suroviny a vymíchejte vše v tužší hmotu.
Těsto dejte do zdobícího pytlíku (nebo můžete zaimprovizovat jako já, použít klasický gelitový a odstřihnout mu růžek) a na připravený pečící papír tvořte malé šneky.
Dejte péct do trouby na 150 stupňů a po 5 minutách ztlumte na 120 a pečte do ztuhnutí cca 20 minut.
Samozřejmě kokosovky můžete jíst jen tak, ale já je ještě poslepovala náplní ze šlehačky, mascarpone (šlehám 1:1) a lžíce marmelády.
Nejlepší je nechat je takto odležet v lednici přes noc.
Dobrou chuť!
Recept na kokosovky může být různý, ale základní ingredience zahrnují kokos, cukr, vejce a máslo. Někdy se do těsta přidává také mouka nebo strouhaná citrónová kůra pro další chuťový zážitek.
OdpovědětVymazat