čtvrtek 13. června 2019

Chvilka v kuchyni #22

Pěkný podvečer,

vaříte? Já akorát dala do trouby večeři a říkám si, že bych moha opět sepsat pár tipů z kuchyně za minulý týden. Tak jdeme na to...

Něco rychlého ke snídani? Tak to je určitě perníkový chlebík dobrá volba. Společně s rozinkami, brusinkami či kandovaným ovocem je výborným startem do nového dne. 



Polévky jsme tento týden šidili - což je u nás docela nezvyk :-) Ale přecijen sem tam nějaký ten vývar byl a také jsem po dlouhé době udělala čočkovo - cizrnovou se šlehaným vajíčkem. 


Žitný kuskus ze smetanovo - sýrovou omáčkou, šunkou a baby karotkou? No, na pohled to vypadá zvláštně, ale chuťově moc dobré.


Domácí kvásková pizza určitě stojí za vyzkoušení. Tentokrát jsem udělala podmáslovou verzi a byla výborná (skromnost stranou). Již pro vás chystám recept... :-)


Holky jsou výletnice a když nám ve školce řekli, že budou mít celodenní výlet, ihned začaly lobovat za řízečky :-)  Samozřejmě jsem si také ochutnala. 


Tento toust naprosto miluji - opečený toustový chléb, vajíčko "volské oko" a sýr. Výborné! 


A když už jsem zmínila ten výlet, tak takhle nějak běžně vypadá naše výletní svačinová krabička (oběd s řízky a chlebem byl ve druhé krabičce). Holky milují ovocné kapsičky přiznám se, že mne to příjde jako moc fajn alternativa k ovocným přesnídávkám, které mám i já doposavad ráda. :-)


Ano, i my dospěláci si dáváme s holkama svačinky... 


Cizrnovo - čočkové placičky jsou také fajn svačinovou alternativou. Recept na ně najdete ZDE.


Kořenové bagetky jsou u nás stále v kurzu a minulý týden jsem je pekla hned několikrát.


Mám ráda kombuchu a dlouho jsem chtěla zkusit i tibi. Trochu jsem byla zpočátku rozpačitá z kvašené vůně - nebudu lhát, není to tak úplně libá vůně a když necháte více dní pracovat, tak to opravdu smrdí (to jsem tedy nepila), ale den dva práce tibíků a nápoj je jemně perlivý, lehce nakvašený (jako burčák) a moc dobrý. I holky mi ho s chutí pijí. 


Tak a já jdu zkontrolovat, jak se mi peče večeře... :-) 
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig