čtvrtek 19. září 2019

Chvilka v kuchyni #36

Hezký večer, kuchaříci,

tak co si tentokrát uvaříme. Chcete pár tipů?

Přesně toto počasí vybízí  k polévkování. U nás je teď polévka téměř denně. Je to už taková klasika v podobě vývarů. Zeleninový vývar s kapáním...


...tažený kuřecí vývar s nudlemi...


...silný hovězí vývar z pomalého hrnce je většinou víkendová záležitost a pokaždé ho vařív ve velkém množství, abychom ho měli alespoň na dva dny (ano, jde hodně na dračku)... :-) 


A samozřejmě, když není tolik času, tak nás zachraňuje MioMat. Vcelku dost kupuji mraženou zeleninu s Family marketu a z ní je ta polévka moc dobrá. Pomalu nepoznáte, že není dělaná z čerstvé  zeleniny. 

 

Vepřový guláš z pomalého hrnce s vajíčkem na tvrdo a jasmínovou rýží je jídlo, které vždy potěší, příprava je jednoduchá a vlastně bez práce. Určitě doporučuji, když nechcete stát u plotny a přesto chcete pořádný oběd.


Pracovní den doma, když jsou cácorky ve školce a muž v práci? Inu to mi pak stačí míchaná vajíčka a čerstvý chléb. Také to tak občas máte?


Slečna A je hodně kuřecí. Jdeme do masny a už mě ukecává na kuřátko. To má od doby, co začala mluvit a drží se jí to. Naprosto to chápu, prý jsem byla stejná a s babičkou si chodila kupovat už ugrilovanou čtvrtku kuřete, kterou jsem snědla ještě za tepla na lavičce před obchodem....


KusKus s mletým masem a zeleninou teď také míváme vcelku často. Hodně jej obměňuji pomocí různého koření.


Vaječná tlačenka s červenou řepou je opravdu výborná. Lehce sladko kyselá a nepotřebuje žádná dochucovadla. Pokud jste ještě nevyzkoušeli, rozhodně doporučuji. 


Piškotový dort se šlehačkou, kterou ztužíte želatinou. Je to naprosto výborné, jednoduché a mohou vám s přípravou pomáhat i děti. Já do šlehačky přidala ještě oblíbené Mascarpone, a to teprve je pak lahoda.


Více jak šest týdnů jsem měla slívy naložené v rumu. Konečně nastal jejich čas a my - samozřejmě dospělí -  máme zas něco dobrého do štamprličky na zahřátí. 


Co máte v plánu vařit o víkendu?
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig