neděle 1. září 2019

Tvořivý týden #34

Hezký večer, tvořivci,

musím se pochlubit, že tento týden jsem se opravdu snažila dotáhnout své soukromé šicí restíky. Naplánovala jsem si totiž, co vše chci stihnout a až na jednu maličkost, jsem udělala vše. A co to vše bylo? Račte nahlédnout... :-)



Jsem člověk, co hodně rád při návštěvách či k různým speciálním událostem dává vlastnoručně vyrobené dárečky. A jelikož se právě blíží okamžik, kdy bych chtěla obdarovat kamarádku, tak jsem pro její děti vytvořila pár kousků.


Chlapeček dostane dvě čepičky na podzim. Nemám moc klučičích látek, ae přecijen tyto dvě mi přišly, že i malému frajerovi by mohly sednout. Zejména tu liščí mám hodně ráda... :-)


Holčička, jelikož to je již větší parádnice, dostane podzimní soft bundu dle střihu od Caramilly. Moje holky mají víceméně tu samou, jen lemování jsem pro odlišení zvolila jiné.



Zítra začíná opět školka. Holky teď měly cca 6 týdnů prázdniny a musím říct, že během té doby se jim povedlo i vcelku vyrůst. Jsou z nich předškolačky - netuším, jak to mohlo tak rychle utéct, a tak to chce malé doplnění a změnu šatníku. Na zítra tedy mají nachystané tyto veselé šatičky.

 

Jsou to už velké holky - slečny, ale zároveň pořád moje "miminka", a tak se snažím volit věci barevně veselé, ale postupně opouštím infantilně veselé postavičky. No povím vám, že to není úplně nejjednodušší. Tyto šatičky jsou kombinované, co se materiálu týče, vrchní část je z bambusového úpletu, který mám už x let odzkoušený a je výborný, pokud máte dítě potivé a zároveň jej chcete udržet trochu "v teple". Sukně je pak z lehkého prémiového úpletu od dodavatele z Německa, který jsem kupovala u Nani Látek.


Dnes jsem k šatičkám (ale samozřejmě jdou nosit i zvlášť) došila legínky z bambusového úpletu. Při pohledu na předpověď jsem si řekla, že se vůbec neztratí a minimálně ráno je užijí :-) 


Vím, že by stačilo konce jen zahnout, zašít a v pase taktéž s tím, že by se přidala guma, já mám ale ráda zakončování do úpletu (uvidím, až si třeba jednou pořídím ještě coverlock...). Nohavice jsem navíc udělala trochu delší a díky nápletu budou dobře u kotníků sedět s tím, že budou vlastně tak trochu rostoucí. A v lemu u pasu je samozřejmě i guma, aby kalhoty těm mým žížalám nepadaly.


S cácorkami jsme si udělaly i jedno tvořivé odpoledně, kdy jsme zkusily vyrobit sandálky. O těch vám ale více napíši v samostatném článku.


Ještě mám rozešité dvě bundičky - také dárkové, které potřebují už jen olemovat. Inu to zas během příštího týdne... :-) 

Dobrou s kobrou!

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig