středa 4. září 2019

DIY: Sandálky ze šňůr

Pěkný večer,

léto pomalu končí a sandálků si už asi moc neužijeme, ale i tak si neodpustím mini článeček o tom, jak si můžete sandálky pro sebe či malé parádnice vyrobit doma....

Rozhodně se nebudu v tomto článku pouštět do nějakých diskuzí nad vhodností té které jaké obuvi pro děti i dospělé. Já jsem zrovna ten člověk, který preferuje obuv pevnější, co nožičku a klenbu u dětí podrží, na druhou stranu na takové to domácí běhání, kdy by normálně cácorky byly bosky, nemám problém jim dát ťapky nebo právě tyto sandálky.


Materiál na výrobu  - plotny a paracod, mám z Tvorboshopu a určitě jej mohu doporučit. Pracovalo se s ním moc dobře. Mám jej nejen na jeden pár pro každou z holek, ale také pro sebe. Ty si určitě na zkoušku také jednou vyrobím.  


A to se dostávám k tomu, co vše k těmto botkám potřebujete. Kromě plotny na podrážku a šňůry (paracodu)  si připravte ještě papír, zapalovač, tužku a nůžky.

TIP: Ustřižené konce šňůry určitě zatavte zapalovačem, jinak se vám budou párat.


Tak a teď jdeme na tu samotnou výrobu. Moc hezký návod najdete na zmíněném Tvorboshopu.
Já si prošla i nějaká další videa a nakones se rozhodla pro naprosto jednoduchý a klasický úvaz (na ten najdete video právě ve zmíněném článku z Tvorboshopu). Ono samozřejmě to na první pohled vypadá jednoduše, ale v reálu to až taková sranda není. Chce to trochu cviku a uvědomit si, že druhou botu děláte zrcadlově... :-)


A výsledek? Myslím,že vzhledově to dopadlo velice dobře a co se využití týče, tak holky v nich doma vcelku ťapkají a na nekomfort při chůzi či (nedejbože) bolest, si vůbec nestěžují.

 


Co na takové botky říkáte? Já si určtě udělám i pro sebe, jen musím dokoupit šňůru... :-)
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig