pondělí 8. června 2015

"Vyletněme" naše nohy

Pěkné pondělí dámy,

Tentokrát jsem si připravila článek k péči o nohy (tedy respektive o tom, jak se o ně snažím starat já), které v létě budeme hodně vystavovat na odiv :-)




Rovnou se přiznávám, že tato péče u mne není příliš na denním pořádku - její větší část. Spíše ji doháním, až když už mi "teče do bot", a to přestože si co chvíli slibuji, že ji "zpravidelním".

Čím tedy začít? No asi tím základním a jediným, co dělám pravidelně - odchlupení. Chloupky totiž opravdu nemusím... :-) Sice jsem kdysi byla na IPL a musím říct, že i zabralo téměř 100%, nicméně po porodu se chloupky na některých partiích (jako např. právě nohy) vrátily nemilosrdně zpět. A tak než se opět na IPL vypravím (stále více si pohrávám s myšlenkou pořízení domácí verze přístroje), musím si vystačit s klasickou žiletkou, voskem (mám ráda voskové pásky např. od Baley - cena cca 80,- ) nebo cukrovou pastou. Té je mnoho druhů a mne v poslední době vyhovuje tato od BioEpil (v DM za cca 270,-).



Po odstranění chloupků vždy sahám po hydratačním krému či speciálním gelu. Miluji výrobek od Dedry - gel po holení (v akci jsem pořídila za cenu okolo 60,-), který má gelové složení, nádherně voní a hlavně úžasně hydratuje, rychle se vstřebává a nemám po něm vyrážku či větší zarudnutí.



Problémem u mne je větší sklon k tvoření ztvrdlé kůže na ploskách nohou (nejenom paty). A jak už jsem psala a přiznala se, pravidelnou péči v tomto směru zanedbávám. Ale zase tak zcela "marná" snad taky nejsem - zejména poslední dva tři týdny (doufám, že mi to tak vydrží i nadále).
Místo klasického pilníku či pemzy jsem si zakoupila elektrický pilník. Myslím, že nikomu nemohla v nedávné době - no čerstvě po novém roce, uniknout reklama na elektrický pilník od Schollu, ale zrovna když jsem se pro něj vypravila do Rossmanna, byl vyprodaný. Zkusila jsem zakoupit tedy jeden Fussy Wohl (vyroben přímo a jen pro Rossmann) a nelituji. Je naprosto perfektní a ztvrdlou kůži odstraní (na sucho i na mokro) během chvilky. A i cenou okolo 200,- (nevím zda to nebyla zrovna akce, protože ho mám již opravdu delší dobu) se prostě vyplatí! Používám ho tak 2-3x týdně a funguje stále stejně dobře jako první den.



Po odstranění zrohovatělé kůže používám speciální krémy na zjemnění. Sadu Foot works od Avonu jsem kupovala v akci v loňském roce asi za 140,- . Je fajn. Ale zas že by mne vyloženě uchvátila, to ne. Vadí mi dlouhé vstřebávání a výsledek také není naprosto perfektní. Spíše jej doporučuji na začínající obtíže.
Více mi vyhovuje Cracked Heel od Schollu. Má husté složení a zároveň se opravdu dobře vpíjí. Chvíli si nasadím teplé ponožky a po hodině či dvou mám nohy viditelně jemnější. Konkrétně tento jsem pořizovala před týdnem v Rossmannu za 165,-




A jako závěrečnou tečku si nemohu neodpustit nalakovat nehty nějakou výraznou barvičkou ;-)


Jak chystáte nohy na léto Vy? ;-)
SHARE:

2 komentáře

  1. Tak především musím moc pochválit článek, opravdu se povedl a je plný skvělých informací i fotek :) Jsem hlavně ráda, že zmiňuješ tu IPL, protože už jsem o ní něco viděla tady a taky nad ní už nějaký ten čas přemýšlím. Myslím ale, že když absolvuješ všechny ty sezení, tak by odstranění mělo být už trvalé :) A stejně si myslím, že nakonec zůstanu u klasiky - tzn. holítko a pěna nebo jsem taky do budoucna přemýšlela nad koupí IPL epilátoru domů. Všechny tipy jsou skvělé, jen to lakování nakonec si mě úplně nezískalo, ale to je hodně individuální :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig