Nevím, zda jsem si toho dříve nevšímala a nebo až tím, jak častěji vařím, ale začínám více rozlišovat, jaké typy jídel v daném ročním období připravuji.
Sama jsem si položila otázku "Jak je možné, že v létě vždycky vařím tak nějak jinak?"
Určitě to není tím, že bych byla nějakým způsobem odkázaná na sezónní produkty, to myslím v dnešní době už není tak směrodatné, i když dýňová polévka se nás opravdu nejvíce vaří na podzim ;-)
Paradoxně se mi také díky létu nezkracuje čas, jež v kuchyni trávím, byť bych řekla, že by to mělo tak být kvůli složení jídel. Někdy spíše naopak stojím u sporáku déle.
A jak tedy v létě vypadají produkty mého kuchyňského tvoření? To se můžete podívat na následujícím foto reportu ;-)
Shrnuli to nejprve do slov, tak jsou lehké, často více kořeněné, hodně grilované, s netradičním ovocem či zeleninou a téměř vždy doplněné bylinkami z vlastní zahrádky.
Grilované maso, sýr, zelenina, pečivo a pivko = super večeře a často i oběd ;-)
Příprava na grilování je opravdu poctivá.
Meloun, a poslední dobou zejména ten medový, se u nás jí ve velkém.
Smoothie jsou už v podstatě samozřejmost, ale takový domácí sirup z rybízu a josty (z vlastní zahrádky) není také "k zahození".
Lehká jídla z pár surovin doplněná těstovinami jsou prostě nej a většinou opravdu velmi rychlá.
Pečení "na slano" se určitě nevyhýbám, naopak....
... ale ani sladké dezertíky u nás v létě nechybí ;-)
Žádné komentáře
Okomentovat
Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.