úterý 27. září 2016

Inspirace od Madame Chic

Hezký večer, čtenářky,

už dlouho jsem zde nedávala nějaký tip na knihu. To chce napravit, co říkáte? Zejména, když je zítra ten volný den, kdy si klidně můžete u dobré kávy nějaký ten řádek přečíst :-)




Máte rády ty typy knih, které se čtou téměř samotné, dozvíte se něco o jiné kultuře a ještě se pobavíte? Ano, toto vše můžete v knize od Jennifer L. Scottové s názvem Madame Chic nalézt.

Přiznám se, že mi ležela doma docela dlouho a pořád jsem se chystala na to, že si ji prostě musím přečíst, však byla jednu dobu hrozně populární (nebo alespoň mne přišlo, že ji vidím všude), ale až díky dojíždění do práce jsem po ni konečně sáhla. A to už to jelo :-)



Autorka, mimochodem blogerka stále píšící blog The Daily Connoisseuer (nalézt info o ní můžete také na personálním webu ZDE), který si chci určitě postupně pročíst, popisuje to, jakým způsobem ji změnily měsíce strávené ve Francii. Zde se věnovala nejen studiu, ale i objevování nové kultury s pomocí spolužáků, známých, a zejména pak pod křídly nové hostitelské rodiny (aby nedošlo k mýlce, tak Madame Chic je označení pro "náhradní" - hostitelskou matku a Francouzsku až po kořínky vlasů). Díky tomu nejprve v blogu, a posléze pak v této knize, shrnuje, jaký je rozdíl mezi životem v Americe a v Evropě. Dává tak i vlastně rady, jak být "po francouzsku" chic.



Musím říct, že s mnoha věcmi, které v knize Jennifer uváděla, jsem musela souhlasit a v podstatě doslova odkývat. Jsou to kolikrát drobnosti, ale dávají smysl a mohou pomoci si uspořádat svět kolem sebe. Např. třídění šatníku - ano, nemohu se ztotožnit naprosto se vším, co se základního oblečení a počtu kusů týče, ale ve své podstatě člověk zjistí, jak jednoduché a život ulehčující to je.
Co také musím ještě poznamenat je fakt, že i když jsou Francouzi od nás odlišní, tak ale stále na určitou podobnost - oproti Američanům, jsem občas narážela. No a nebo jsem duší Francouzska :-)



Co říci ke shrnutí? Nečekejte prvoplánová životní moudra, který by vás do něčeho víceméně nutila (takové knihy já osobně ani ráda nemám). Připravte se na čtivě napsané srovnání dvou kultur s doporučením, jak se přiblížit tomu, co autorka považuje za chic.
Mne se kniha opravdu hodně líbila, ráda se k ní budu vracet a čerpat z ní drobné rady. No a již mám pořízený druhý díl (třetí již také existuje a asi jej donese Ježíšek ;-) ), takže zde Madame Chic určitě nevidíte naposledy ;-)



Již jste ji četli? Co na ni říkáte?


SHARE:

4 komentáře

  1. Četla jsem první dva díly a oba je miluju. Hodně mi pomohly v organizaci domova i šatníku :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou tam opravdu zajimave a prakticke rady. Jsem zvedavana druhy dil ;-)

      Vymazat
  2. Neznám, ale myslím, že po knížce poohlédnu....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Urcite doporucuji. Knizka je dobre ctiva a rad ci tipu je zde opravdu hodne :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig