úterý 29. listopadu 2016

Tvořivý týden #44

Pěkný večer, tvořivci,

Vánoce se blíží, a tak asi nikoho nepřekvapí, že i to mé tvoření je čím dál více vánoční. I když nejen to. Mám radost, že stále tvořím i "starší" kousky, jako jsou kapsářníky, kterými jsem vlastně kdysi své šití začínala. Snažím se samozřejmě i v tvořivé oblasti určitým způsobem rozvíjet, stále se učit, objevovat nové, a tak mi vlastně i "návrat ke kořenům" slouží jako ukazatel mého vývoje.

Ale dost obecných slov, pojďte se kouknout blíže... :-)

Minulý týden jsem na přání vytvořila dva kapsářníky, to už jsem vám vlastně naznačila v úvodu. Jen menší rozdíl oproti dosud vyráběným je ten, že kapsy mají na gumu. To aby se při naplnění udržel tvar.



Této látky jsem si koupila schválně více a už vymýšlím nějakou pěknou kabelku. Ta bude ale šmrncovní! :-) 



Ukládání plyšáku je asi v každé domácnosti s malými dětmi nekonečný příběh. My máme hračkotašky a nově jsem i holkám ušila veliký hračko - pytel. Jen se obávám, že brzy budu šít další :-D


Vše se snažím teď holkám v pokoji ladit do šedo - růžové. To je již po dlouhou dobu má nejoblíbenější barevná kombinace.


V pátek večer jsem zahájila adventní tvoření - věnec na stůj pro sebe a mé rodiče jsem schválně dělala opět lehce netradiční a z neopadavých materiálů. Říkám si, že v jednoduchosti je krása a snažím se toho i při výrobě takových věcí držet. Snad se mi to daří - inu, minimálně mě se to líbí :-)



Stromečky jsem vám ukazovala už i v minulém tvořivém článku. Nyní jsem je již konečně nabarvila a začala zdobit - tedy nejen já. V sobotu přijela kamarádka s dcerkami, já se chopila tavné pistole, ona věnce, děti dostaly po stromečku a už jelo zdobení.... Prostě úžasně vydařené odpoledne, ze kterého máme ještě krásné výrobky. A já jsem tedy navíc na holky ohromně hrdá, protože opravdu většinu ozdobily samotné a já jen dodávala lepidlo a kontrolovala, aby se samotné k něčemu nepřilepily. 

Fotky z akce vám samozřejmě nemohu upřít :-) 











 

Dvěma stromečky jsem si i doplnila svůj zimní truhlíček ....


A protože to holky opravdu bavilo, nelenila jsem, večer v sobotu ještě čtyři stromečky upletla a v neděli se mohlo opět zdobit. No, myslím, že ani tak ještě nekončíme... :-D


Občas se na mne někdo obrátí se zajímavými, a pro mne ale v dobrém slova smyslu rozptylujícími, žádostmi o výrobu čehokoli. Ani si asi nedokážete představit, jaký je to fajn relax motat bambulky z vlny. Vážně! Hlava si hrozně odpočine a to je v určitých situacích zapotřebí. 


A jak se na advent chystáte vy, co se vlastní výroby týče?

SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig