čtvrtek 12. dubna 2018

Chvilka v kuchyni #13

Pěkný večer,

minulý týden jsem se v kuchyni opravdu moc nepřetrhla :-) Jednak jsem díky nemoci neměla moc náladu a ani sílu. Ale jíst jsme museli, a tak jsme různě improvizovali - donáška, místní jídelna (mimochodem, naprosto výborné chuťovky české kuchyně).

Takže tentokrát to bude jen taková ukázka (tipy), co megarychlého si uvařit, když vám není hej...


Vývary, tak to už víte, jsou u nás prostě základ. Tentokrát jsem udělala s rýží - a to opravdu hodně hustý. Takže vlastně ve finále by nebylo ani potřeba druhého jídla. 



Buřt - párek guláš nemohl u nás marodů chybět. Tentokrát jsme měli lehce pikantnější párky z malého uzenářství a byl naprosto výborný. 


Výpečky jsme neměli už opravdu hodně dlouho. Přitom jsou naprosto jednoduché na přípravu - vlastně se pečou samotné v troubě a není potřeba moc zásahů. K nim oblíbené mramorové knedlíky (ty kupuji, protože po tom, co mi kdysi knedliky "zmizely" = rozvařily se, z hrnce, se do nich už nepouštím) a zelí.


Mužské okénko je tentokrát "vyplněno" pečenými kuřecími kousky (zejména křidélky) s pečenou mrkví a vařeným bramborem. Výborné, jak jídlo dostalo takovou jemně nasládkou chuť od mrkve a zároveň i jemnou chuť cibule. Určitě doporučuji vyzkoušet. Příště dáme více mrkve, protože pečená je výborná.



Obyčejná a přitom výborná - ano, řeč je o klasické krupičené kaši. Jen tak jednoduše s kakaem. Ta přišla k chuti naprosto :-)


Co si vaříte vy, když nemáte náladu na dlouhé postávání v kuchyni?
SHARE:

4 komentáře

  1. Väčšinou v tom prípade skončím pri vajíčkach, ale tie jem dosť často, takže často krát ich už ani nechcem :D

    THE NOELA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já je mom také moc ráda - a na různé způsoby. Ale žlučník je trochu jiného názoru, a tak je zas až tak často nedělám. Ale je pravda, že jako rychlovku "pro nemocné", jsme je taky mohli udělat :-)

      Vymazat
  2. Jéé, krupičnou kaši už jsem neměla moře let :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás také není moc často , ale jak přišla k chuti :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig