neděle 22. dubna 2018

Chvilka v kuchyni #14

Pěkný nedělné večer,

lehce netradičně bychom se dne mohli podívat na chvíli do kuchyně...


S blížícím se létem a s krásným počasím se čím dál více přesouváme na zahradu, a tak je to vaření takové rychlé a opravdu mega jednoduché. Prozatím i polévkujeme. 



Samozřejmě vývary. Nej je klasický nodličkový, ale třeba vývar z uzeného s mrkví, rýží a šlehaným vajíčkem je také moc dobrá.


Nedávno jsem vám zde ukazovala kuře s pečenou mrkví. Tentorkát jsem mrkev přihodila ke křidélkům. Společně s ní ještě cibuli a bobkový list.


Společně s vařeným bramborem...mňamka :-)


Jsme docela těstovinoví, a tento týden to bylo hodně znát.  Nejprve jsem udělala rychlovku se sýrovou omáčkou, šunkou a sekaným špenátem...


...o pár dní později pak těstoviny "carbonara". No, lehce samo-domo vylepšenou verzi s kousky uzeného. 


Nechyběl chlebík. Neměla jsem žitnou mouku, a tak jsem i do kvásku dala pšeničnou a zadělal jsem jej podmáslím. Byl výborný. 



Hodně se mi lidé diví, že i o kynutém pečení tvrdím, že je to rychlé. Ale ono opravdu je. Samozřejmě, kynutí jako takové neurychlíte, ale u toho můžete ten čas zase využít na něco jiného. Samotná příprava těsta, zejména pokud vlastníte hnětacího robota, je záležitost cca 10 minut. Tento týden jsem tedy podelší době udělala vánočkové pletýnky s mandličami. 



Také mate rádi puding? Obyčejný vanilkový s piškoty. Mě vždycky připomíná dětství u babiček. :-)


Rychlou obyčejnou bábovku jsem vylepšila pomocí čokoládové polevy a mandliček. Mňam! 


A to je vše - tedy vlastně není, ale trošičku jsem zanedbávala o víkendu focení, protože jsme u rodičů každý den grilovali. No ale zkusím vám to příště vyfotit :-)

Dobrou s kobrou! :-)
SHARE:

2 komentáře

  1. Zrovna dneska máme k sobotnímu obědu vývar, miluji vývary. Dříve jsem jedla jen kuřecí, ale ten mě omrzel, až možná přestal chutnat a nedám dopustit na silný hovězí, mňam :-) už aby byl hotoví :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás je milujeme na všechny způsoby a tím, že (hlavně o víkendech) se snažím, aby byla polévka i hlavní jídlo, tak na to jsou vývary ideální... :-)

      Vymazat

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig