středa 19. prosince 2018

Chvilka v kuchyni #48

Pěkný večer, kuchaříci,

v následujících dnech se, co se vaření a obecně jídel týče, přesuneme do víceméně klasicky vánočního módu, ale než se tak stane, tak mám náhled do týdne minulého, kdy jsem sice vaření lehce zanedbávala, ale i tak pár dobrůtek mohu ukázat a vy třeba vyzkoušet...


Polévky jsou u nás základ, o tom není pochyb a já se snažím střídat hutnější (či hustější) varianty jako třeba tuto čočkovou s vajíčkem ....


...s vývary všeho druhu. Například tyto dva zeleninové - jeden navíc s polednou a druhý klasický. 

 

Těstoviny máme rádi na sto způsobů. Tentokrát jsem udělala jedny s vepřovými nudličkami a mexickou zeleninou. Maso i zeleninu jsem nechala trochu podusit a zahustila jsem lžičkou polenty. Bylo to výborné. 


A stejně tak těstoviny s mletým masem a boloňskou omáčkou. Klasika, co prostě nikdy nezklame. 


Téměř každý týden máme bábovku. Už se to stává téměř pravidlem a myslím, že všem doma to vyhovuje :-) Jen se holky dohadují, zda do ní mám davat rozinky nebo ne :-) 


Samozřejmě nechybí cukroví a i když jsem se minulý týden zařekla, že budu už dělat jen nepečené, nedalo mi to a udělala jesme sádlové kuličky. Zkoušela jsem je prvním rokem (inspirovala jsem se u Šmajdy) a jsou moc dobré.

 

Na nepečené také nakonec došlo. A to v podobě kuliček ze sušeného ovoce. Recept na ně naleznete ZDE


Domácí tlamole, beljlíííííz... to byl jeden z prvních receptů, které jsem na blogu uveřejnila. Naleznete jej ZDE. Nechybí nám na vánočním stole ani tento rok a rovou jsem udělala i pro své blízké. Tentokrát tedy s malou novinkou - Božkov začal prodávat kromě klasického rumu také variantu mandlovou a kávovou a právě ten kávový jsem použila. Ta jemná vůně a chuťový podtón je úžasná! 


Tak a to bychom  měli...

...dobrou s kobrou! :-) 
SHARE:

2 komentáře

Děkuji za Váš komentář, Vaše data zpracovávám v souladu s GDPR.

Blogger templates by pipdig